avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort fara prezentare partener
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort fara prezentare partener

Buna ziua,
de peste 1 an sunt in divort de sotul meu. El desi stie (i-am trimis pe email o captura foto de pe Min. Justitiei cu nr dosarului) nu s-a prezentat la nici un termen si nici nu are de gand. De dinainte de a deschide divortul este plecat in strainatate si nu am cunostinta de adresa sa exacta (a mai fost o singura data in tzara de atunci dar nu pt mult timp).
Mentionez ca nu avem copii in comun si nici bunuri dobandite impreuna.
Datorita faptului ca nu a semnat nicio citatie si ca nici nu exista o dovada ca el stie de divort (asa zice dna judecator), procesul se tot amana ... si nu stiu daca se va pronunta vreodata divortul.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez ca sa se pronunte divortul.
Multumesc oricui isi exprima o parere.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
diana_68, utilizator
Cel mai recent răspuns: diana_68 , utilizator 17:00, 10 Septembrie 2013
Citarea prin publicitate
(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.
(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.
(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.
(4) Procedura se socoteşte îndeplinită în a 15-a zi de la publicarea citaţiei, potrivit dispoziţiilor alin. (2).
(5) Dacă cel citat se înfăţişează şi dovedeşte că a fost citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sancţionat potrivit dispoziţiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).
Depinde cum apreciaza instanta...
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.

Am avut avocata dar dupa 3 termene (si-asa la un termen m-am reprezentat singura) m-a lasat balta si acum ma reprezint singura.
Am citit ca la divortul pe cale judecatoreasca se poate face " la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani".
Chiar treb sa treaca 2 ani de la separarea nostra in fapt pt a se pronunta ?
Temerea mea e sa nu se inchida dosarul (fara sentinta) din lipsa de procedura desi la termenul trecut am intrebat-o pe dna judecator daca nu ar trebui sa dau anunt la ziar ...

Astept cu interes opiniile dvs si va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)