avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obtinere restrictie fara a fi casatoriti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obtinere restrictie fara a fi casatoriti

Va rog f mult sa ma ajute cineva
Fata mea a avut o relatie cu un baiat 1 an de zile, s-a despartit de el pt ca era f gelos si posesiv. El nu a acceptat acest lucru si i-a facut f rau urmarind-o peste tot, amenintand-o pe ea si pe mine ca ne omoara, ca baga cutitul in noi,venind mereu la usa apartamentului batand si stigand ca nu se termina asa , ca el vrea sa fie cu ea, apeluri numeroase atat noaptea cat si ziua, mesaje de intimidare ca el se omoara, ca o sa-l aibe pe constiinta toata viata, toate acestea au dus la inducerea ei intr-o stare de teama , facand soc psihic ( acum in tratament). I-am spus atat eu cat si fiica mea sa ne lase in pace, ca-i agraveaza boala si mai mult, ca-i trebuie liniste, am facut plangeri la Politie, am chemat multe echipaje de Politie care ii dadeau amenzi, dar care nu contau pt el, am adus si martori, dar degeaba, nu s-a rezolvat nimic, pentru el conta razbunarea.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac. Stiu ca trebuie sa-l dau in judecata la penal (stiu ca trebuie sa dau f multi bani pe care eu nu-i am , am 800 lei luna pt 2 pers.), eu nu as vrea ca sa ajunga fata mea prin acestea datorita starii psihice, mi-e frica ca sa nu-i faca cazier domnului si aoi acesta sa faca si mai rau si sa-i inrautateasca starea de sanatate a fiicei mele (m-am gandit ca poate daca merge in instanta s-o speria si n-o mai face).
Cum sa fac, pe cale amiabila sa rezolv aceasta situatie (se poate si in instanta fara a ajunge la cazier, la o intelegere?)De unde am certitudinea ca nu va incepe din nou?
La Politie, dar cum, ca vreau ca dosarul sa se redeschida daca este cazul, pe ce baza sa retrag plangerile.
Care este calea optima.
Cu speranta ca cineva cu suflet ma va ajuta, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stamatestefan , utilizator 10:58, 12 Aprilie 2013
Inteleg ca dvs.vreti doar sa'l speriati pe individul respectiv,nu vreti sa-l pedepsiti si sa raspunda pentru faptele sale...Interesul dvs,trebuie sa fie indreptat spre stoparea actelor de amenintare si sa-i protejati sanatatea fizica dar mai ales,psihica a fetei dvs.
Asta este cel mai important!
In Codul Penal este prevazuta infractiunea de amenintare care este definita ca fiind:
'Fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii."
Va precizez ca actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate iar Împacarea partilor înlatura raspunderea penala a faptuitorului.
Drept urmare,puteti formula din nou o plangere prealabila impotriva sa,avand posibilitatea sa o retrageti ulterior,tot prin cerere scrisa,motivand impacarea-daca aceasta chiar va avea loc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Laura Vilsan, Mediator
~ Conținut șters la cerere ~
foarte interesanta povestea dumneavoastr si cu foarte mult dramatism in ea... dar eu incerc sa o gandesc logic

1. fiica (X) dvs a avut o relatie cu (Y)
2. X sa despartit de Y
3. Y nu a acceptat despartierea, si a facut presiuni ca sa se intoarca X inapoi
4. X a suferit un soc psihic
5. dvs inpreuna cu X ati facut plangeri la politie... adica plangeri penale, care sau solutionat cu? NUP? sau UP?
(neinceperea urmarrii penale) / (inceperea urmarrii penale)
6. ce face Y?
7. !!! dvs sau X nu aveti cum sa il dati in judecata pe penal
8. dvs, va este frica ca sa nu i se faca lui Y dosar penal (dar daca dvs ati facut plangeri la politie, deja i-au facut dosar penal)

ps: pe asta nu am auzit-o pana acum

9. daca ii face lui Y dosar penal, starea de sanatate a fiicei dvs se inrautateste (X) ?!?!

, eu nu as vrea ca sa ajunga fata mea prin acestea datorita starii psihice, mi-e frica ca sa nu-i faca cazier domnului si aoi acesta sa faca si mai rau si sa-i inrautateasca starea de sanatate a fiicei mele

si care sunt faptele penale cu care va confruntati acum? sau ce informatii ati dori dumneavoastra sa aflati?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
stamatestefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte urgent! amenintari cu moartea! catalinc1966 catalinc1966 va rog f mult sa ma indrumati intr-o privinta: o colega de serviciu e in mare belea...fostul sot (cu probleme psihice, a mai facut inchisoare in trecut pt ca ... (vezi toată discuția)
Atac la persoana ioana_adeel ioana_adeel buna seara...va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema ....am de a face cu o persoana instabila psihic....primesc amenintari...sunt urmarita ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)