Buna ziua, am in proprietate un spatiu comercial inchiriat la o firma. M-au anuntat ca vor sa plece incepand cu luna mai. Eu, insa, am platit la Finante impozitul pe venit pe tot anul. Am gasit acum o alta firma, cu aceeasi chirie. Intrebarea mea este: oare pot anunta la finante ca s-a schimbat doar denumirea firmei, ca sa nu mai solicit sa-mi restituie banii pe impozit, daca chiria a ramas aceeasi. Multumesc.
Nu puteti asa. Mergeti si anuntati, pana la sfarsitul acestei luni neaparat ca se reziliaza acel contract de inchiriere si il veti inregistra pe cel nou. Nu o sa va dea banii inapoi ci se compenseaza cu ce veti avea de platit pentru cel nou. Practic nu veti mai avea de platit dar asta e procedura.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.