Buna seara, am si eu o intrebare .. daca eu am un imobil .. si il dau in chirie .. trebuie neaparat declarat ca eu il dau in chirie ? si sunt acolo chiriasi ? trebuie ceva autorizatie sau ceva act care se face la primarie sau la finante pentru declararea de noi venituri .. va rog sa imi raspundeti cat mai repede posibil . Multumesc mult, anticipat . Cu respect Sebastian David.
DA, trebuie facut contract de inchiriere si inregistrat la Administratia Financiara.
Se plateste impozit pe venit de 16% (in fapt, se plateste 12%, pt. ca legea da dreptul la o deducere de 25% din venit, astfel ca impozitul de 16% se aplica la restul de 75% din chirie).
Daca alegeti sa nu faceti contract si sa nu platiti impozit, in caz ca va paraste un vecin, sa zicem, veti plati impozitul din urma cu tot cu penalitati, ca sa nu mai vorbim ca fapta constituie infractiune (evaziune fiscala).
Cu cine trebuie facut contractul de inchiriere?Eu am stat in chirie si banii de garantie nu i-am primit inapoi..ce trebuie facut ?Se poate face ceva ?Am facut un contract cu persoana care mi-a inchiriat imobilul ...dar este un contract doar intre noi..Pot sa recuperez banii sau fiind contractul neoficial nu am ce face?Si unde pot sa anunt daca cineva are un imobil dat in chirie nedeclarat?Va multumesc pentru raspuns!
doresc sa stiu!
in legatura cu legea pensionarii nr.19/2000
sotul meu este nescut pa 9 feb.1950 si are un stgiu de cotizare la 1.03.2008 de 35ani si noua luni!
as vrea sa stiu si eu daca se incadreaza la pensia anticipata partiala!
cf.art.50din legea19/2000 se poate solocita pensia anticipata partiala cu cel mult 5 ani si cf.tabelului din anexa 3,perioada decembrie2007-martie2008 varsta standard de pensionare este de 63ani si 3 luni si deci cu 5ani mai devreme este 58ani
exact cat are el acum!
va multumesc anticipat!
imi cer scuze ca sunt incepatoare pe acest forum !
Poate beneficia de:
Pensie pentru limita de varsta incepand cu Februarie 2015, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
Pensie anticipata partiala incepand cu Februarie 2010, respectiv la implinirea varstei de 60 ani.
Cu cine trebuie facut contractul de inchiriere?Eu am stat in chirie si banii de garantie nu i-am primit inapoi..ce trebuie facut ?Se poate face ceva ?Am facut un contract cu persoana care mi-a inchiriat imobilul ...dar este un contract doar intre noi..Pot sa recuperez banii sau fiind contractul neoficial nu am ce face?Si unde pot sa anunt daca cineva are un imobil dat in chirie nedeclarat?Va multumesc pentru raspuns! DORESC SI EU UN RASPUNS LA ACEASTA PROBLEMA!