Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit suplimentar, deoarece pierd banii de șomaj. Neoficial banii de chirie și plățile aferente le incasa fiul meu. Eu sunt proprietatea, dar,neoficial, apartamentul este al fiului meu. Cum as putea să îl închiriez legal, fara a completa eu personal acea declarație către ANAF ? Exista posibilitatea de a i-l închiria fiului meu, dandu-i acestuia și dreptul de subînchiriere ? Daca da, poate sa completeze el, in numele lui, declarația 212 ?? Mulțumesc !!!
Puteți să i-l dați fiului cu contract de comodat cu drept de închiriere și el va închiria, va încasa chiria, va depune declarația unica si va plăti impozitul si - dacă este cazul - contribuțiile sociale.
Mulțumesc pentru răspuns. Contractul de comodat îl pot încheia simplu, doar intre mine și fiul meu sau trebuie făcut la notar ? Mai trebuie înregistrat undeva ?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.