avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de comodat intre doua persoane fizice cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de comodat intre doua persoane fizice cu drept de subinchiriere

Buna, este posibil sa existe un contract de comodat cu drept de subinchiriere incheiat intre 2 persoane fizice? Este vorba de un ap. al parintilor plecati in strainatate pe care as dori sa il inchiriez cu acordul lor prevazut in contractul de comodat astfel incat sa pot incasa chiria in numele meu si sa inchei contractul de inchiriere tot pe numele meu si astfel sa il inregistrez la anaf si sa declar castigul in declaratia unica. Va trebui inregistrat acel contract de comodat la un notar? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
Dragomir00, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic se poate,mult mai simplu este ca părinții sa va dea o procura prin care sa va imputerniceasca sa închiriați,sa achitați impozitele,relații cu furnizorii de utilități etc.Daca insistați în varianta propusa de dvs comodatul nu este obligatoriu sa fie încheiat la notar dar este recomandat pt a avea mai multa. ,,greutate'in relația cu viitorii chiriași,autoritățile fiscale etc.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. jotunder jotunder Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inchiriez apartamentul parintilor mei B.Rachel B.Rachel Buna ziua. As dori sa dau in chirie apartamentul parintilor mei (in care am locuit si eu de asemenea). Ei sunt plecati in strainatate si si-au dat acordul sa ... (vezi toată discuția)