avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ctr de comodat cu drept de subinchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ctr de comodat cu drept de subinchiriere

Buna ziua,
Am un apartament (eu sunt proprietarul) pe care doresc sa-l inchiriez cu declaratie de venit la anaf, platit impozit, etc. Pb e ca voi intra in somaj iar inchirierea apartamentului va genera venituri mai mari de 500 ron (suma de referinta pt somaj) deci e posibil sa nu primesc indemnizatia de somaj.

Intrebare: exsita posibilitatea sa fac un ctr de comodat intre mine si maica-mea cu drept de subinchiriere iar ea sa incaseze valoarea chiriei, sa plateasca taxele, sa cheltuie dupa bunul plac chiria provenita din subinchiriere asa incat eu sa nu figurez cu venituri din chirii la finante pt a putea incasa somajul?
Ap. e cumparat cu ipoteca

Multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Mina_Lumina , utilizator 13:12, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Daca va permite banca sa incheiati asemenea act (inchiriere sau comodat) atunci nimeni nu va impiedica s[ faceti asta.
Incheiati, eventual, actul prin notar sau printr-un cabinet de avocat, ca sa aiba valoare in fata oricaror instante.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. jotunder jotunder Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre doua persoane fizice cu drept de subinchiriere Dragomir00 Dragomir00 Buna, este posibil sa existe un contract de comodat cu drept de subinchiriere incheiat intre 2 persoane fizice? Este vorba de un ap. al parintilor plecati in ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana ... (vezi toată discuția)