avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce inseamna specimen de semnatura?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce inseamna specimen de semnatura?

Buna ziua, imi spuneti in ce const specimenul de semnatura, necesar la Reg. Com. ptr infiintare Intreprindere indiv. Mersi.
Cel mai recent răspuns: Alina Bouariu , Avocat 17:02, 10 Aprilie 2013
Buna ziua,

Specimenul de semnatura este practic SEMNATURA dvs. uzuala, pe care o veti folosi in toate actele societatii comerciale al carei reprezentant sunteti. Cei de la Registru va cer acest lucru pentru a avea o evidenta a persoanelor imputernicite sa semneze in numele unei SC precum si pentru eventualele probleme ce s ar ivi avand ca referinta actele emanate de la societate.
Semnatura (specimenul de semnatura) poate fi data in fata unui notar public, a unui avocat (chiar si acela care, eventual, va intocmeste actele ptr infiintarea societatii ) precum si direct in fata functionarilor Registrului Comertului.

Sper ca v am fost de folos!

Zi buna,
Acest specimen de semnatura trebuie facut la notarul public. Daca doriti sa stiti ce scrie in acesta, am atasat un model aici: www.avocatnet.ro/content/con...
abouariu a scris:

poate fi data in fata unui notar public, a unui avocat (chiar si acela care, eventual, va intocmeste actele ptr infiintarea societatii ) precum si direct in fata functionarilor Registrului Comertului.

Din instructiunile de mai jos nu reiese ca specimenul se face de avocat! Avocatii trimit clientii la notar doar pentru specimenul de semnatura, restul putand sa le faca avocatii!

[ link extern ]
Asa este, imi cer scuze, aveam in minte declaratiile pe proprie raspundere ptr indeplinirea si detinerea calitatii de administrator/cenzor in societate.

Este adevarat, se poate face numai la notar sau direct la Registru.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patron strain (usa) mariusgrr mariusgrr Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc pentru a o folosi altcineva alexis74 alexis74 Doresc sa infiintez (singurel, doar de aia am terminat dreptul, desi nu profesez :P) un SRL pe numele fratelui meu pentru a il folosi sora noastra. Nu detaliez ... (vezi toată discuția)
Acte firma mariaoana mariaoana Buna , Am si o intrebare , mai bine spus o rugaminte. Doresc sa incept un nou proiect si vreau sa deschid o firma ; am fost la cei de la registrul comertului ... (vezi toată discuția)