avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege 230/2007

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari. Va multumesc anticipat.

1. In legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art 25, punctul (1) alin. a) se precizeaza faptul ca "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Daca un proprietar are spre exemplu 3 apartamente in respectivul bloc si 2 magazine la parterul blocului, acesta are dreptul la 1 vot, la 3 voturi sau la 5?

2. O asociatie de proprietari dintr-un ansamblu rezidential este obligata sa angajeze o firma (persoana juridica) pentru administrare si o alta pentru cenzorat sau poate angaja persoane fizice pentru aceste activitati (poate alege sa angajeze una sau mai multe persoane fizice pentru administratie respectiv comisia de cenzori poate fi formata din persoane fizice sau este obligata sa angajeze firme)?

3. Ce se poate face in situatia in care un proprietar a achizitionat un apartament de la o firma (are contract de vanzare-cumparare) insa acea firma refuza sa incheie (legalizeze la notar) contractul (alt contract, separat de primul) privind drumul de servitude pe motiv ca firma sa a intrat in insolventa/reorganizare?

4. Am achizitionat un loc de parcare in baza unui antecontract, am platit suma ceruta in rate, conform acestui antecontract si am respectat toate cerintele din acesta (termene de plata, sumele cerute etc.). In acest moment insa, desi folosesc locul de parcare, firma refuza sa incheie contractul final de vanzare cumparare pe motiv ca este in reorganizare/insolventa si "banca nu ii da voie sa incheie contracte de vanzare cumparare". Ce pot face?
Aceasta intrebare este asemanatoare (din punctul meu de vedere care nu sunt avocat) cu cea de la punctul 3.

5. O firma poate incheia un contract de administrare a unui ansamblu de locuinte daca aceasta firma se afla in reorganizare/insolventa?
1.Proprietarul are dreptul la 5 voturi daca cele doua magazine sunt identificate ca 2 ap. separate.
2. si 3.Adunarea generala a asociatiei de proprietari va hotara daca angajeaza o firma sau persoane fizice pentru administrarea imobilului.Nu este obligatoriu sa fie angajata o firma.P)entru drumul de servitute si pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare pe garaj veti chema in judecata firma de la care ati cumparat aflata in insolventa prin reprezentantul ei, administratorul judiciar numit de instanta.
4..O firma aflata in insolventa va incheia acte prin administratorul judiciar.
Problemele dvs., sunt grave cred ca trebuie sa consultati un avocat intr-un birou , caruia sa-i prezentati actele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Promitent cumparator cu contract in derulare; dezvoltator in insolventa seti seti Buna ziua, Sunt un promitent cumparator al unui apartament intr-un ansamblu rezidential iar dezvolatorul blocului a intrat in insolventa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)