Buna ziua. Pana acum nu am avut de-a face cu aceasta situatie. Am pe cineva caruia trebuie sa-i fac un contract de munca cu fractiune de norma, mai precis: persoana urmeaza sa lucreze 8 ore pe luna la mine, in functia de contabil.
Eu ma gandeam sa-i intocmesc contractul in felul urmator :
H. Durata muncii
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ____ ore/zi, ______ ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: _______(ore zi/ore noapte/inegal).
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
2. O fractiune de norma de 2 ore/saptamana. a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: marti - 2ore (13,00-14,00) (ore zi/ore noapte).
Apoi, m-am gandit ca salariul acordat sa fie minimul pe economie (750 lei) proportional cu o zi de lucru (8 ore), adica 35 de lei, in conditiile in care am mers pe 21 de zile lucratoare lunar.
La rubrica:
1. Salariul de baza lunar brut:..........lei din care
a)sporuri………………….,
b)indemnizatii………………….,
b1) prestatii suplimentare in bani …….;
b2) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura ………..;
c)alte adaosuri…………………,
Ce scriu la salariul brut ? 750 sau 35 ? Cum e corect ? Va multumesc anticipat si accept orice recomandare, in cazul in care am judecat gresit toata situatia.