avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu fractiune de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu fractiune de norma

Buna ziua. Pana acum nu am avut de-a face cu aceasta situatie. Am pe cineva caruia trebuie sa-i fac un contract de munca cu fractiune de norma, mai precis: persoana urmeaza sa lucreze 8 ore pe luna la mine, in functia de contabil.
Eu ma gandeam sa-i intocmesc contractul in felul urmator :

H. Durata muncii
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ____ ore/zi, ______ ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: _______(ore zi/ore noapte/inegal).
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
2. O fractiune de norma de 2 ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: marti - 2ore (13,00-14,00) (ore zi/ore noapte).

Apoi, m-am gandit ca salariul acordat sa fie minimul pe economie (750 lei) proportional cu o zi de lucru (8 ore), adica 35 de lei, in conditiile in care am mers pe 21 de zile lucratoare lunar.

La rubrica:

1. Salariul de baza lunar brut:..........lei din care
a)sporuri………………….,
b)indemnizatii………………….,
b1) prestatii suplimentare in bani …….;
b2) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura ………..;
c)alte adaosuri…………………,

Ce scriu la salariul brut ? 750 sau 35 ? Cum e corect ? Va multumesc anticipat si accept orice recomandare, in cazul in care am judecat gresit toata situatia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 10 Aprilie 2013
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: marti - 2ore (12,00-14,00) (ore zi/ore noapte).

b) salariul il treceti 35 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea sa îmi dau demisia fără preaviz dacă invoc lipsa ... Techirghiol Techirghiol As putea sa îmi dau demisia fără preaviz dacă invoc lipsa materialelor de protecție,in unitatea unde lucrez,având contract de muncă pe perioadă ... (vezi toată discuția)
Salariu cim cu timp partial Iryna28 Iryna28 Buna seara! Am o nelamurire. Daca salariul pentru o norma de 8 ore/ zi este 1300 lei, pentru norma de 4 ore/zi salariul va fi de 650 lei, nu? Ce suma ... (vezi toată discuția)
Salariu neluciarnau neluciarnau Salariul este fixat la un numar de ore lucrate.El ramane acelasi si la 21 zile lucratoare si la 23 zile lucratoare? (vezi toată discuția)