avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

daca mama e trecuta si ea ca si proprietara in actele casei dupa ce tata a decedat si nu am facut succesiunea poate sa puna gaj casa la banca in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 20:05, 10 Aprilie 2013
Nu. Daca imobilul este pe numele a doi soti, din care unul a decedat, pana nu se face succesiunea nu se poate semna nicio ipoteca.
Daca sunteti in termenul de 1 an de la decesul tatalui mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii, ca sa va conservati (pastrati) dreptul dumneavoastra de mostenitor (chiar daca nu faceti succesiunea acum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune dan66aurel dan66aurel Vreau si eu sa stiu daca este nevoie sa fac acte de mostenitor daca a decedat mama in luna Noiembrie 2012) dar tata traieste. Toate actele sunt pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)