avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conventie civila pt administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conventie civila pt administrator de bloc

Buna ziua,

As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: suntem o asociatie de proprietari din Baia Mare, si dorim sa angajam un administrator, e vorba de un pensionat pe caz de boala de gradul 3. Am cerut informatii la primarie de la responsabilul cu asociatiile de proprietari care mi-a zis ca administratorului putem sa-i facem un contract de conventie civila. Se poate face acest lucru?..din cate am citit la subiectele anterioare nu se poate opta decat pt contract de munca.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 10 Aprilie 2013
Ati inteles bine.
nu inteleg de ce cei de la primarie dau solutii neconforme cu legea. Ei spuneau ca trebuie o conventie civila care nu trebuie inregistrata la finante dar dupa care administratorul va face declaratie lunara la finante pt cotele de impozit care trebuiesc platite
femeia de servici poate fi angajata pe baza de conventi civila? Problema e ca in baza a ceea ce ni s-a spus la primarie, s-a facut deja conventia civila. Imi puteti spune va rog ce amenzi risca presedintele de bloc precum si cenzorii care au semnat aceasta conventie?
Munca atit a administratorului cit si a femeiei de serviciu prezinta un raport de subordonare,ritmicitata ceea ce impun conform cu codul muncii contract de munca pt 1h sau...
figula_C a scris:
Am cerut informatii la primarie de la responsabilul cu asociatiile de proprietari care mi-a zis ca administratorului putem sa-i facem un contract de conventie civila.

Nu este legal.
Atat administratorul cat si femeia de serviciu trebuiesc angajati pe baza de contract individual de munca si nu pe baza de conventii.
Faceti CIM incepand de luna viitoare si nu riscati nici o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de conventie civila gcsilla gcsilla buna ziua, a-si dori sa aflu daca la o asociatie de proprietari se poate angaja pe post de administrator si cenzor si femeie deservici cu contract de conventie ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Contractele si asociatiile de proprietari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -Asociatie de proprietari cu: -Presedinte / contract de mandat -Cenzor / contract de mandat ... (vezi toată discuția)