avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere in participatiune - legalitate incheiere ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere in participatiune - legalitate incheiere intre asociatii SRL

Se da o S.R.L. cu doi asociati (fifty/juma').
Asociatii acestei S.R.L. pot incheia un contract de asociere in participatiune (tot cu cote de 50%/half)?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:59, 11 Aprilie 2013
De ce nu ar putea?
Pot.
Chiar si in situatia in care obiectul asocierii in participatiune ar fi punerea in comun a unor bunuri, prestari si cunostinte in scopul de a obtine castiguri S.R.L.-ul? (Aparent, acelasi scop il au si in S.R.L. careia, daca doresc sa o sprijine, pot sa-i doneze, inchirieze, dea in folosinta gratuita etc. diverse)
Societatea nu are nici o treabă cu asocierea. Cele două persoane fizice vin cu bunuri proprii, constituie asocierea, iar beneficiile şi pierderile le împart conform celor convenite în cuprinsul contractului.
Problema care se pune este dacă persoanele fizice sunt autorizate să desfăşoare activităţi generatoare de venituri. În acest caz s-ar impune constituirea acestora într-o formă reglementată de legislaţia în vigoare cu privire la desfăşurarea de activităţi economice de către persoane fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)
Pot face contract in participatiune ContSters205308 ContSters205308 o societate (srl) poate incheia un contract in participatiune pe o anumita prestare ( o gard de ridicat , o sala de decorat, ....) cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Speta asociere in participatiune cesiune parti sociale masterperformance masterperformance Buna seara, Am urmatoarea speta: 2 societati comerciale au incheiat un contract standard de asociere in participatiune. Datorita faptului ca beneficiile ... (vezi toată discuția)