avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate avea calitate procesualã agentul constatator?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate avea calitate procesualã agentul constatator?

Buna seara.
Exista urmatoarea speta:un contravenient face contestatie impotriva unui pv intocmit de un politist.Judecatoria emite citatie pe numele agentului constatator ca INTIMAT prin intermediul unitatatii din care acesta face parte.
Intrebarea este:politistul are calitatate procesuala?(intrucat el nu intocmeste pv-uri in numele sau,ci ca reprezentant al IPJ xxx).
Poate fi citat politistul in caliatate de intimat?(intimat ar trebui sa fie unitatea din care acesta face parte)
Ce sanse de reusita are respectiva contestatie?Va fi respinsa ca inadmisibila?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 00:46, 11 Aprilie 2013
Agentul este persoana care constata săvârşirea contravenţiei respective, consemnează data, locul şi modul în care a avut loc, dispoziţia, norma legala ce reglementează conduita şi aplica sancţiunea, indicând evident temeiul de drept, în final precizează persoanei sancţionate şi dreptul de a formula contestaţie, nu este inadmisibilă contestaţia în nici un caz.
Si totusi.......are calitate procesuala?poate fi citat ca intimat?
Da Ipj, se va rezolva problema în instanta, dar nu e inadmisibilă contestaţia, sa nu fie respinsa că neîntemeiată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare raspuns la intampinare flaviu89 flaviu89 Buna ziua, Am primit o amenda de 500 lei de la politia cluj, initial agentul a intocmit un avertisment la fata locului nesemnat de mine iar peste 20 minute a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie fara datele contravenientului wolferin0 wolferin0 Buna ziua. Agentul constatator nu a completat datele contravenientului. Motiveaza ca a alunecat indigoul si doar pe exemplarul 2 nu apar datele. Este sau nu ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate, martor si agent constatator koleus koleus As dori sa va supun atentiei, aceasta anomalie dupa parerea mea, agentul constatator sa fie citatat si ca martor. Exista vreo reglementare in acest sens? Nu ... (vezi toată discuția)