avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ?

Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede "Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau prin reprezentant legal",iar Art 24(3)"La adunarea reconvocata ....hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul celor prezenti ,prin votul majoritatii acestora",mai sunt valabile imputernicirile ? De ce legiuitorul nu a mai precizat "prezenti sau prin reprezentant" ? I s-a terminat pixul?Eu cred ca nu !(la Craiova) dar la Iasi.?........
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:45, 4 Decembrie 2014
Sa completez:
Aceste imputerniciri despre care vorbiti dvs. - prevazute si in lege, asa cum a scris @elga50, sunt de doua feluri, functie de ce reglementari mai aveti prin asociatie:
- imputernicire data de un membru al as. prop. valabila punctual pentru AG din data de... ; imputernicirea este data in fata presedintelui as. prop. de catre membru care stie ca nu va putea participa la AG si care vrea sa fie reprezentat de catre alt membru;
- imputernicire data de un membru al as. prop. valabila pentru o perioada mai mare de timp - de obicei aceste imputerniciri (procura de administrare) este data printr-un birou notarial;

In ambele cazuri aceste imputerniciri sunt prezentate conducerii as. prop.(comisiei de cenzori) inainte de a se face prezenta la AG a membrilor, situatia acestora este inregistrata in PV al AG si se va tine cont de acestea la numaratoarea voturilor.

Daca discutam de AG reconvocata, aceste imputerniciri pot fi valabile si in aceasta situatie cu conditia ca mandatarul sa fie prezent la AG si sa urmeze procedura de anuntare din timp ca este detinatorul unei/unor imputerniciri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Reconvocare a.g. proprietari cornelia_chipu cornelia_chipu Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)