avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizarea hotararii judecatoresti de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizarea hotararii judecatoresti de divort

Sunt divortata din anul 2003(sentinta judecatoresca a fost 13 iunie 2003),dar nu am legalizat inca hotararea judecatoreasca pentru a-mi schimba prenumele ,pentru ca aveam depuse actele la ambasada .... pentru oferta de munca.
A-si dori sa va fac o intrebare daca sunteti amabili.
Cum a-si putea sa legalizez hotararea?,nu mai am hartia care am primit-o cu ani in urma fostul meu sot mi-a ascuns-o si nu a vrut sa mi-o dea.
Mai este valabil divortul daca nu am legalizat hotararea dupa atatia ani?
A-si putea sa imputernicesc pe cineva sa mearga la judecataorie sa o scoata si sa o legalizeze si apoi sa mi-o trimita mie? sa pot sa ma prezint la consulat pentru schimbarea buletinului,pasaportului si apoi toate actele de aici.

Va multumesc anticipat si va rog din suflet sa ma ajuta-ti cu un raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: juana , utilizator 22:07, 11 Aprilie 2013
Puteti imputernici o persoana prin procura sau un avocat prin imputernicire avocatiala.

Se vor interesa la arhiva instantei de numarul dosarului dvs, se va efectua o copie xerox a sentintei care apoi se va legaliza in mai multe exemplare pt ca este posibil sa mai aveti nevoie in viitor.

Binenteles ca hotararea este valabila, bucurandu-se de autoritate de lucru judecat.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul care mi l-ati dat,i-mi este de mare folos.
Va doresc tot binele din lume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort din romania patri11 patri11 sunt la schimbarea numelui de familie pe pasaport;sunt cetatean roman cu rezidenta in strainatate;nu am buletinul,este pierdut,la pasaport pot face dovada cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui al 2-lea prenume Maya1976 Maya1976 Buna ziua. De cativa ani ma bate gandul de ami adauga un alt prenume al celui care deja al port,adica: numele actual+prenumele actual +prenumele nou. Nu sunt ... (vezi toată discuția)