sunt la schimbarea numelui de familie pe pasaport;sunt cetatean roman cu rezidenta in strainatate;nu am buletinul,este pierdut,la pasaport pot face dovada cu sentinta de divort?este emisa in romania,in urma cu ani buni,dar nu cred ca este definitiva...se poate face ceva in sensul asta la consulat sau ambasada?va multumesc,..
In mod normal n-aveati cum sa pierdeti buletinul pentru ca n-ar fi trebuit sa il aveti, se preda cand se ridica pasaportul CRDS.
Ca sa rezolvati fara sa veniti in tara trebuie sa gasiti pe cineva, de preferat un avocat din zona unde s-a pronuntat divortul, pe care sa il mandatati sa faca cerere de legalizare a sentintei la instanta care a pronuntat-o. Adica sa ii faceti o imputernicire avocatiala pentru legalizare sentinta si sa o trimiteti impreuna cu sentinta ca sa faca demersurile in numele dvs. Nu stiu daca e nevoie sa fie facuta prin consulat, intrebati avocatul.
Se plateste si taxa de timbru insa daca angajati un avocat se va ocupa de toate. Va trebui sa verifice si la Starea civila daca a fost comunicata sentinta, ca sa se faca mentiunea de divort in registru.
Dupa ce primiti sentinta legalizata mergeti la consulat cu pasaportul vechi, certificatul de nastere, actele cu care faceti dovada rezidentei... cam atat. Si platiti taxele, desigur. Sper sa fie suficient.
N-ar fi rau sa va interesati personal, daca puteti, sau macar sa trimiteti un e-mail ca sa vedeti daca e suficient ce v-am scris.
Carte de identitate
rita2121
Buna ziua si bine vam gasit. am si eu o intrebare in legatura cu buletinul ...
m-am casatorit acum in anul 2012 si acum Luna vitoare este divortul. noi ne-am ... (vezi toată discuția)