avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II ?

Buna ziua,as dori sa-mi infiintez un PFA sau o II care ar fi mai avantajoasa forma pt.comert si contabilitate primara.Pot inregistra 2 obiecte de activitate in aceeasi forma?Sunt la pensie de limita de virsta dar aceasta pensie trebuie complectata cu alte venituri.
Multumesc celor ce vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: animis , utilizator 12:19, 11 Aprilie 2013
Intre II si PFA este o singura diferenta.
Aceasta e prevazuta de OUG 44/2008 la art 27 al.3 si 4 si consta in faptul ca II isi poate continua activitatea cu mostenitorii.
Ramane sa stabiliti dvs in ce forma doriti sa functionati cu magazinul.
Atat PFA cat si II pot face angajari, si au acelasi tratament, fiscal ,contabil.etc
In trecut PFA nu putea sa faca angajari insa acest fapt a fost rectificat legislativ.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari? csabex csabex Buna, Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa sau intreprindere individuala de catre un student? AndreeaFP AndreeaFP Buna ziua, Sunt studenta la un masterat la zi, si as dori sa-mi deschid fie un PFA, fie o intreprindere individuala, in functie de costurile si avantajele pe ... (vezi toată discuția)
Infintare societate covriglelia covriglelia pentru magazin mixt ce ma sfatuiti sa infintez AF sau SRL (vezi toată discuția)