Buna ziua!
Am o nelamurire: am poprire pe cont de la o banca.Poprirea se refera la un credit ipotecar si la un credit de nevoi personale.Ambele credite sunt ale aceleiasi banci.
Cum se considera poprirea? Una singura, deoarece este un singur creditor, sau 2 pentru ca sunt 2 credite?
Multumesc!
Daca executorul face doua dosare de executare, avem poprire pe 1/2. Daca avem un singur dosar si o singura incuviintare a executarii silite, avem poprire pe 1/3.
Are vreo importanta in stabilirea limitei maxime faptul ca debitorul mai are si alte obligatii financiare neurmarite silit?
In cazul concret, omul a luat o amenda pe care nu a platit-o iar angajatorul a primit de la finante o adresa de infiintare a popririi salariului. Angajatorul trebuie sa-i retina 1/3 din venitul lunar net insa debitorul ar dori sa i se retina mai putin, motivand ca mai are si o rata la banca.
Eu nu am gasit un text de lege care sa permita angajatorului sa retina sa zicem doar 1/4 sau 1/5 pe motiv ca debitorul ar mai avea si alte obligatii financiare.
Exista un asemenea text de lege?
Pai mai putin de 1/2 se poate. Anume 1/3. Intrebarea mea era daca se poate mai putin de 1/3. E vorba de o singura poprire si de mai multe obligatii financiare (de ex. o rata la banca, facturi samd)
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)