avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... banci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

banci

buna ziua
sotul mamei a murit recent si acesta a avut cont-depozit la banca transilvania. mama a fost sa ceara transferarea contului pe numele ei dar pentru ca era singurul titular nu i s-a spus ce suma are si i s-a cerut sa faca succesiunea.
Nu exista alta modalitate mai usoara de obtine banii din cont fara succesiune?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:03, 11 Aprilie 2013
Doamna,

Sumele de bani apartin mostenitorilor. Daca fostul sot are copii, sau frati/surori, parinti, in viata, mama vine la mostenire impreuna cu acestia si nu are dreptul decat la cota parte din bani corespunzatoare cotei sale din mostenire.
Mama dvs. nu are dreptul la toata suma existenta in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia_bia bia_bia Buna ziua.Am probleme si multe intrebari privind o succesiune.Sa va povestec. Mama mea a murit in 2005, iar bunicul meu(tatal mamei mele) a murit anul acesta ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)