avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala pentru parasirea locului accidentului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala pentru parasirea locului accidentului - consecinte

As vrea un sfat.
Am fost citat la Politia Rutiera unde mi s-a prezentat o plangere a unui sofer de taxi, care a reclamat ca l-am lovit cu masina.
Soferul respectiv, la incidental la care face referire, a oprit masina in fata mea si s-a dat jos de la volan venind spre mine. In acel moment eu am plecat.
Se pare ca el si-a scos un document medical care mentioneaza "contuzie" la un deget al piciorului stang.
Urmarea a fost ca mi s-a retras permisul de conducere.
Mi se pare nedrept ca eu sa am problem, dupa ce am evitat un conflict.
Ma puteti ajuta cu sugestii?
In primul rand soolicitati ca soferul de taxi sa faca dovada ca acea conduzie se datoreaza calcarii de catre roata masinii. Pt asta trebuie expertiza medico legala prin care sa se lamureasca daca acea contuzie dateaza din ziua accidentului sau presupusului accident, daca putea sa apara ca urmare a calcarii strivirii cu roata autovehiculului pe care il conduceati sau a unui autovehicul similar si o expertiza criminalistica prin care sa se stabileasca pozitia victimei fata de autovehicul in care se putea produce vatamarea, si daca exista vreo urma prin care sa se poata dovedi ca autovehiculul dv si numai acela a produs vatamarea respectiva.
Cum spunea si colegul Patrascu, luati un avocat si va sti ce este cel mai bine de facut.
apreciez ca daca a suportat leziunile conducind pina la spital si politie posib ca documentul medical sa nu fie nici prea veridic si poate nici nu cuprinde prea multe zile de ingrijiri mediclae asa ca cu o aprare calificata poate reusiti un nup
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime - parasirea locului accidentului hajnyci hajnyci Buna ziua, In cazul unui accident rutier fara victime (doar pagube materiale) daca o parte a parasit locul accidentului (fara anuntarea politiei sau ... (vezi toată discuția)