avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buget venituri si cheltuieli asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buget venituri si cheltuieli asociatie de proprietari

Buna seara. La prima adunare generala din an la care am participat impreuna cu locatarii, nu ni s-a prezentat proiectul bugetului de venituri si cheltuieli 2013 spre a fi supus la vot, cenzorul nu si-a prezentat raportul pe anul precedent...in fine, a fost o bataie de joc toata sedinta. Mi se pare o anomalie sa nu ni se prezinte pentru vot bugetul de venituri si cheltuieli 2013, astfel ca. ma intrebam in ce masura acest lucru poate atrage suspendarea platii salariilor conducerii asociatiei. Teoretic nu se pot angaja in nicio cheltuiala pe seama asociatiei atat timp cat nu au supus la vot bugetul in Adunarea Generala.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 14 Aprilie 2013
Este corect ce sustineti.
Daca va incalzeste cu ceva asta, nu sunteti o exceptie. Pana cand nu veti avea o persoana in conducerea asociatiei, un administrator sau un cenzor care sa stie aceste lucruri, adunarile generale vor fi mereu o bataie de jos, iar activitatea in asociatie va fi alandala, o harababura ...
Si in conditiile astea ce pot sa fac? Am pus mana pe procesul verbal care dovedeste ca nu s-a facut vorbire de bugetul de venituri si cheltuieli. Arata de parca ar fi fost scris de un copil de clasa zero. Cum cer suspendarea platilor pana la o corecta prezentare a bugetului? Actiune in instanta?
Nu va pot spune decat ca asociatiile, in principiu sunt indrumate de biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie, deci cam acolo trebuie sa va adresati, dar....nu va faceti mari iluzii...sau cine stie, poate aveti noroc.
Ideea e ca nu aveti nicio putere sa suspendati nimic.
Functionarul de la primarie e corupt pana in maduva oaselor. Si-a batut joc de noi de ultima Adunare Generala. Se vedea de la o posta ca ii tine spatele presedintelui. Ar fi ultimul om de la care as putea astepta ajutor...Vorba presedintelui de asociatie: Muta-te la casa daca vrei sa scapi de mine ! Ca sa stai la bloc trebuie sa rabzi sa te calce pe cap un astfel de personaj si il mai si platesti ca s-o faca. Romania...tara tuturor posibilitatilor !
sarah1985 a scris:
Am pus mana pe procesul verbal care dovedeste ca nu s-a facut vorbire de bugetul de venituri si cheltuieli.

Ati participat la adunarea generala sau ati constatat dupa adunare, prin citirea procesului vebal ca nu s-a discutat BVC?

Alte discuții în legătură

Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Legalitatea urmatoarei situatii de la o asociatie de proprietari - salarii decise de comitet MugurelPuscas MugurelPuscas Daca este legala remunerarea unui presedinte de asociatie proprietari si cenzor in conditiile in care: 1) Nu s-a stabilit nivelul de salarizare ... (vezi toată discuția)