Speta este urmatoarea:
In urma cu 3 ani am cumparat o parcela de teren extravilan, rezultata in urma unui act de dezmembrare. Am incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica, iar la scurt timp m-am deplasat la fata locului impreuna cuproprietarul si conform schitei cadastrale, am delimitat proprietatea, marcand cu niste borne metalice. In perioada imediat urmatoare, am imprejmuit imobilul, stapanindu-l fara probleme pana de curand.
In urma cu cateva luni, vanzatorul a incheiat un contract de vanzare - cumparare cu alta persoana pentru celalalte loturi ramase in urma dezmembrarii. Fara a ma anunta sau notifica in vreun fel, s-a deplasat impreuna cu cumparatorul celorlalte loturi si impreuna, fara permisiunea mea, au procedat la stramutarea gardului de imprejmuire pe care il edificasem cu aproximativ 4 metri in interiorul proprietatii mele, reducand practic terenul pe care l-am cumparat cu aproximativ 250 mp.
In urma solicitarii mele de a repara imediat prejudiciul pe care mi l-au produs, cel de la care am cumparat terenul mi-a adus la cunostinta faptul ca a delimitat gresit parcela pe care mi-a vandut-o si ca eu trebuie sa "imi mut proprietatea" cu 4 metri mai catre nord, situatie ce nu imi convine, deoarece astfel mi-e teama pe de o parte ca incalc proprietatea altcuiva, iar pe de alta parte pierd un intreg rand de pomi fructiferi ce se aflau pe proprietatea pe care am cumparat-o initial.
La prima vedere, consider ca cei doi se fac vinovati de savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, dar inainte de a consulta un avocat fata in fata, m-am gandit ca as putea primi sfaturi pertinente si din partea dumneavoastra, cei de specialitate.
Cu multumiri anticipate pentru ajutorul ce-mi veti acorda, va doresc o seara minunata!
Cel mai recent răspuns:
MYRA CIMPEAN , Avocat
23:01, 11 Aprilie 2013