avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie - mutare gard, elemente ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie - mutare gard, elemente constitutive ale infractiunii

Speta este urmatoarea:

In urma cu 3 ani am cumparat o parcela de teren extravilan, rezultata in urma unui act de dezmembrare. Am incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica, iar la scurt timp m-am deplasat la fata locului impreuna cuproprietarul si conform schitei cadastrale, am delimitat proprietatea, marcand cu niste borne metalice. In perioada imediat urmatoare, am imprejmuit imobilul, stapanindu-l fara probleme pana de curand.

In urma cu cateva luni, vanzatorul a incheiat un contract de vanzare - cumparare cu alta persoana pentru celalalte loturi ramase in urma dezmembrarii. Fara a ma anunta sau notifica in vreun fel, s-a deplasat impreuna cu cumparatorul celorlalte loturi si impreuna, fara permisiunea mea, au procedat la stramutarea gardului de imprejmuire pe care il edificasem cu aproximativ 4 metri in interiorul proprietatii mele, reducand practic terenul pe care l-am cumparat cu aproximativ 250 mp.

In urma solicitarii mele de a repara imediat prejudiciul pe care mi l-au produs, cel de la care am cumparat terenul mi-a adus la cunostinta faptul ca a delimitat gresit parcela pe care mi-a vandut-o si ca eu trebuie sa "imi mut proprietatea" cu 4 metri mai catre nord, situatie ce nu imi convine, deoarece astfel mi-e teama pe de o parte ca incalc proprietatea altcuiva, iar pe de alta parte pierd un intreg rand de pomi fructiferi ce se aflau pe proprietatea pe care am cumparat-o initial.

La prima vedere, consider ca cei doi se fac vinovati de savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, dar inainte de a consulta un avocat fata in fata, m-am gandit ca as putea primi sfaturi pertinente si din partea dumneavoastra, cei de specialitate.

Cu multumiri anticipate pentru ajutorul ce-mi veti acorda, va doresc o seara minunata!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:01, 11 Aprilie 2013
Este posibil sa aiba dreptate in ce priveste stramutarea hotarului. In multe cazuri, in spatiul extravilan, delimitarea terenurilor dupa repere simple ( gen: drum, poteca, gardul vecinului) nu coincide cu delimitarea hotarelor dupa coordonate precise cadastrale transformate in coordonate GPS. Se cunosc destule cazuri de deplasari cu 5-10 m, chiar 20 !

Daca dvs nu ati utilizat stabilirea prin masuratori GPS a terenului, e util sa o faceti.
Daca dupa aceasta determinare reiese ca trebuie sa va deplasati, aceasta este situatia justa si va veti obisnui cu ideea. E bine ca nu ati construit si o cladire, ca ar fi fost dificil sa reglati situatia. Va trebui sa lamuriti si ceilalti vecini.

Daca totusi ati utilizat masuratori prin GPS a colturilor hotarelor, este deajuns sa faceti o noua masuratoare si a dvs si a vecinului, in prezenta tuturor, si va reiesi adevarul. Cineva este clar ca nu are dreptate, si va veti lamuri.
neaparat plangere penala, apoi actiune in instanta civila - granituire. este ideal sa apelati la un avocat din orasul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este rezolvarea? 1carmen 1carmen buna ziua,de curand am cumparat un teren prin notariat,deci sunt proprietar cu acte in regula.problema care a aparut ulterior este datorita schitei cadastrale ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)