avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... care este rezolvarea?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

care este rezolvarea?

buna ziua,de curand am cumparat un teren prin notariat,deci sunt proprietar cu acte in regula.problema care a aparut ulterior este datorita schitei cadastrale care nu se suprapune cu terenul prezentat de fostul proprietar si nu corespunde cu hotarele dintre cei doi vecini,acestea fiind foarte bine delimitate si vizibile(vecin stinga-arabil,eu-lucerna,vecin dreapta-nelucrat).specific ca cei doi vecini din stanga,respectiv dreapta mea nu au cadastru.cand m-am prezentat la sediul agentiei de cadastru care a facut cadastrul pe terenul cumparat de mine,mi s-a comunicat ca partea din spate al terenului imi va fi mutat cu 4 metri in terenul vecinului din dreapta si automat vecinul din stanga va intra pe terenul meu cu 4 metri.intrebare:cum este posibil ca schita cadastrala sa nu corespunda cu terenul efectiv si care ar fi rezolvarea acestei probleme?astept cu nerabdare raspunsul d-voastra,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 11:57, 31 Mai 2018
Probabil aveti coordonatele gresite in baza de date la teren (terenul este rotit sau deplasat). Acest lucru este posibil deoarece doar de cateva ani se lucreaza cu tehnologie tip GPS, pe vremuri terenurile fiind masurate cu statia totala, cu vize pe diferite borne/varfuri de biserica cu precizie de +/- pana in 80 cm. Din aceasta cauza au aparut aceste probleme, iar firma respectiva probabil trebuie sa va faca o documentatie pentru a repozitia terenul din coordonate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)
Impartire cultura de pe un teren Marian38 Marian38 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste aspecte Am un teren arendat cutivat cu lucerna iar vecinul acestui teren a realizat recent cadastrul pe ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie - mutare gard, elemente constitutive ale infractiunii White_Wolf White_Wolf Speta este urmatoarea: In urma cu 3 ani am cumparat o parcela de teren extravilan, rezultata in urma unui act de dezmembrare. Am incheiat contractul de ... (vezi toată discuția)