Buna seara,
Am sa va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste urmatoarea situatie :
De curand mi-am terminat preavizul la firma pentru care am lucrat . In ultimele zile de preaviz , a disparut/furat (ramane politia sa stabileasca) un laptop din birou.
Mentionez ca la firma pentru care am lucrat, erau 3 angajati (1 eu, 2 persoana care imi va lua locul, 3 patronul). Politia nu a constatat ca ar fi vorba de o intrare prin efractie (usa nu era sparta/forta ) . Cine a luat laptopul e clar unul din noi 3, deoarece doar noi 3 aveam chei de la usile de acces.
Eu am fost plecat peste weekend in alt oras si m-am intors Duminica noaptea, mergand la serviciu Luni la prima ora . Ajuns acolo mi-a fost adus la cunostiinta de catre politie ca a disparut laptopul si ca se fac cercetari in acest sens. Am fost amprentat si mi s-a luat o declaratie . Acum patronul mi-a spus ca nu imi da salariul pana nu se elucideaza "misterul", eu mi-am terminat preavizul, disparitia misterioasa a laptopului sa produs cand eu mai aveam 3 zile de preaviz. Eu cat timp am fost plecat in alt oras, am inmanat invitatii la nunta mea ce urmeaza sa aiba loc, ei (patronul si politia) au spus ca am alibiul perfect dar in sens negativ (ca as fi premeditat tot). Precizez ca la scara blocului am camere de luat vederi si am luat imaginile din zilele in care plec Vineri in alt oras, ma intorc Duminica si Luni plec la munca. Pe o buna parte din drum, atat la dus cat si la intoarcere , am mers pe A2 si pe E84, unde din cate stiu sunt montate camere de luat vederi. Mai am ca si probe sa-mi sustin nevinovatia, cateva chitante de la benzinarii, chitante de la restaurante , chitanta de la rochia de mireasa, toate din orasul in care am fost plecat + ca martori toate persoanele carora le-am inmanat inviitatiile la nunta (nu as vrea sa-i implic, sincer).
Precizez ca patronul mi-a spus doar mie ca nu imi va da banii, nu si colegului care imi va lua locul.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:12, 12 Aprilie 2013