avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Act de v-c de mana
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Act de v-c de mana

buna, vreau sa cumpar un teren, dar persoana care il vinde nu are decat un contract de vanzare-cumparare facut la mana in care se specifica doar ca vanzatorul vinde un teren arabil si atat, fara sa spuna cati metri patrati are sau alte informatii, au semnat si 2 martori.mantionez ca doamna plateste impozit la fisc pt acel teren, mai avea si o casa mica in care au stat cam 4 ani, dar acum s-a daramat.intrebarea mea este: pote damna sa obtina un act de proprietate in baza acelui act de v-c de mana si a chitantelor de la fisc?ca ulterior sa mi-l vanda mie...va multumesc.
Cel mai recent răspuns: n_a_t_y_22 , utilizator 14:29, 15 Aprilie 2013
Poate sa obtina acel act in baza caruia se va realiza intabularea.Este o procedura care dureaza cca. 3luni.
Este nevoie ca doamna respectiva sa promoveze o actiune in constatare.
Succes!!!
Fara instanta, procedura se refera la calea administrativa.
avvalentina a scris:

Fara instanta, procedura se refera la calea administrativa.


La ce procedura va referiti?
din ce am citit, am inteles ca doamna trebuie sa-si faca mai intai schita terenului(anexa 7) dupa care sa se inregistreze si la biroul judiciar cu suprafata care o detine, si apoi sa mearga la primarie cu toate actele sa ceara actul de proprietate, si ulterior sa faca si intabularea. nesiguranta mea este din cauza doamnei de la biroul judiciar care a zis ca fara un act de v-c facut la notar nu inregistreaza nimic(nu ai contract de la notar , nu detii nimic...asa s-a exprimat ), si atunci automat nu mai poate face nimic in continuare.de aceea va intreb daca poate obine acte pe teren sau a aruncat banii pe fereastra in 2007...?
multumesc pt raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Vanzatori de teren inselati de cumparator krtystina krtystina Domnilor avocati, va urmaresc cu interes forumul si apreciez foarte mult ceea ce faceti pentru cei care apeleaza la serviciile dumneavoastra. Astazi ma vad si ... (vezi toată discuția)
Cum se fac intabularile ? rolex rolex 3 persoane titulari ai unei suprafete de 2 ha au vandut cu chitanta la primarie in anul 1993 in baza adeverintei de punere in posesie unei persoane B aceasta ... (vezi toată discuția)