buna, vreau sa cumpar un teren, dar persoana care il vinde nu are decat un contract de vanzare-cumparare facut la mana in care se specifica doar ca vanzatorul vinde un teren arabil si atat, fara sa spuna cati metri patrati are sau alte informatii, au semnat si 2 martori.mantionez ca doamna plateste impozit la fisc pt acel teren, mai avea si o casa mica in care au stat cam 4 ani, dar acum s-a daramat.intrebarea mea este: pote damna sa obtina un act de proprietate in baza acelui act de v-c de mana si a chitantelor de la fisc?ca ulterior sa mi-l vanda mie...va multumesc.
din ce am citit, am inteles ca doamna trebuie sa-si faca mai intai schita terenului(anexa 7) dupa care sa se inregistreze si la biroul judiciar cu suprafata care o detine, si apoi sa mearga la primarie cu toate actele sa ceara actul de proprietate, si ulterior sa faca si intabularea. nesiguranta mea este din cauza doamnei de la biroul judiciar care a zis ca fara un act de v-c facut la notar nu inregistreaza nimic(nu ai contract de la notar , nu detii nimic...asa s-a exprimat ), si atunci automat nu mai poate face nimic in continuare.de aceea va intreb daca poate obine acte pe teren sau a aruncat banii pe fereastra in 2007...?
multumesc pt raspunsuri...
Vanzare teren
gigelas
Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)