avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prima pentru fost salariat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prima pentru fost salariat

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la urmatoarea problema.

Am de platit o prima unui angajat care a decedat de cateva luni. Contractul de munca a incetat conform art 56 a din Codul Muncii (decesul salariatului). Prima este pentru un proiect la care persoana respectiva a lucrat iar abia acum a fost finalizat. Prima ar trebui virata in contul urmasilor. Exista vreo posibilitate de a da acesti bani? Cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bn_ana , utilizator 20:58, 26 Februarie 2009
"Art. 162. - (1) Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.
(2) În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului
supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de
persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun."

Multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o nelamurire

Suma respectiva se acorda dupa 7 luni de la decesul salariatului. Se mai fac ceva retineri din salariu? sau se acorda suma bruta?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului in contul altuia blueblue blueblue Buna seara, rog cunoscatorii sa ma sfatuiasca daca se poate plati salariul unui angajat intr-un cont al carui posesor nu este angajatul respectiv. Multumesc. (vezi toată discuția)
Deces - dreptul la ultimul salariu dumitru2000 dumitru2000 X care este salariat decedeaza sotul supravietuitor solicita de la serviciul celui decedat sa-i plateasac salariul pe luna in curs - chiar daca -evident- ... (vezi toată discuția)
Succesiune drepturi salariale sophia_sb sophia_sb Buna ziua, Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste persoanele care mostenesc niste drepturi salariale, ale unui functionar public decedat in aprilie 2009, ... (vezi toată discuția)