avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariului in contul altuia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariului in contul altuia

Buna seara,
rog cunoscatorii sa ma sfatuiasca daca se poate plati salariul unui angajat intr-un cont al carui posesor nu este angajatul respectiv.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 22 Iunie 2010
Nu se poate intrucat cei de la banca nu va vor primi suma de bani sa o virati in contul altei persoane. In plus nu veti putea face dovada platii pentru angajat, suma virata s-ar putea considera o donatie, pe care nu o veti mai putea recupera.
Multumesc.
Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.
În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

Persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul trebuie sa aiba o procură autentică specială sau generală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima pentru fost salariat bn_ana bn_ana Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la urmatoarea problema. Am de platit o prima unui angajat care a decedat de cateva luni. Contractul ... (vezi toată discuția)
Procura notariale pentru drepturi salariale olimpiu2009 olimpiu2009 Buna seara, Am un prieten care are o datorie la mine si nu pot sa recuperez banii de la el pentru ca din pacate este si un pasionat al jocurilor de ... (vezi toată discuția)
Ce tip de imputernicire este necesara ptr ridicarea drepturilor salariale de catre un membru al familiei? znicolae9 znicolae9 Buna ziua Sunt angajat al unei companii si primesc salariul cash. Precizez ca am si o retinere salariala.lunara ,motiv ptr care am renuntat sa primesc ... (vezi toată discuția)