avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procura notariale pentru drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procura notariale pentru drepturi salariale

Buna seara,
Am un prieten care are o datorie la mine si nu pot sa recuperez banii de la el pentru ca din pacate este si un pasionat al jocurilor de noroc,
El ar fi de acord sa imi faca o procura notariala prin care eu sa pot primi drepturile lui salariale in proportie de 100% pe o perioada de minim 6 luni , drepturi care sa fie virate in contul meu bancar.
Datoria nu este foarte mare(dintr-un salariu s-ar recupera) dar lucru asta l-ar face si pentru ca administrandu-i eu banii as incerca sa il scap si de boala jocurilor de noroc.

Vreau sa stiu daca acest lucru ar fi posibil, si legal si cum ar trebui sa se procedeze.
Este nevoie si de o cerere pe care trebuie sa o adreseze angajatorului in care sa solicite viramentul salariului in contul meu?

Nu este vorba de renuntarea la drepturi salariale cuvenite, ci practic o solicitare facuta angajatorului ca drepturile lui salariale sa vie virate in alt cont , in cauza in contul meu. Este vorba practic de o procura prin care eu sa pot ridica drepturile lui salariale.Cum stiu ca exista procura prin care se poate ridica pensia din cont sau numerar.

Practic asta era intrebarea mea: Daca el poate prezenta o asfel de procura angajatorui in care sa mentioneze ca doreste ca banii sa fie ridicati de mine in sensul ca doreste sa fie virati in contul meu?

Multumesc aticipat !
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
olimpiu2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 12 Octombrie 2010
Procura speciala si cererea o depuneti la angajatorul prietenului impreuna cu nr.contului in care urmeaza sa se vireze banii.
nu exista temei legal pt ce doriti dvs.
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
Nu este vorba de renuntarea la drepturi salariale cuvenite, ci practic o solicitare facuta angajatorului ca drepturile lui salariale sa vie virate in alt cont , in cauza in contul meu. Este vorba practic de o procura prin care eu sa pot ridica drepturile lui salariale.Cum stiu ca exista procura prin care se poate ridica pensia din cont sau numerar.

Practic asta era intrebarea mea: Daca el poate prezenta o asfel de procura angajatorui in care sa mentioneze ca doreste ca banii sa fie ridicati de mine in sensul ca doreste sa fie virati in contul meu?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
olimpiu2009, utilizator
In conformitate cu art.162 alin.1 C.mun., se poate acest lucru ( Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta).
Persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul va prezenta, in acest sens, o procură autentică specială sau generală .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de imputernicire este necesara ptr ridicarea drepturilor salariale de catre un membru al familiei? znicolae9 znicolae9 Buna ziua Sunt angajat al unei companii si primesc salariul cash. Precizez ca am si o retinere salariala.lunara ,motiv ptr care am renuntat sa primesc ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui ... contsters111 contsters111 Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui angajat in numerar, pe motiv ca este pandemie si ca nu au casier. Contabilul sau secretara nu ... (vezi toată discuția)
Plata salariului in contul altuia blueblue blueblue Buna seara, rog cunoscatorii sa ma sfatuiasca daca se poate plati salariul unui angajat intr-un cont al carui posesor nu este angajatul respectiv. Multumesc. (vezi toată discuția)