avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare penala, cheltuieli judecata - posibilitate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare penala, cheltuieli judecata - posibilitate plata in rate

Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.
Am primit acasa o comunicare de executare de la judecatorie ca trebuie sa platesc niste cheltuieli de judecata.
Pot face ceva sa cer o amanare de plata?
Nu pot plati momentan aceste cheltuieli, dar vreau sa le platesc ca sa nu patesc altceva.
Dar vreau sa stiu daca exista vreo cale sa le aman .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabykro , utilizator 09:31, 15 Aprilie 2013
Puteti negocia cu executorul judecatoresc esalonarea platii sumei dispuse de instanta de judecata-conditionat de acordul creditorului
Banuiesc ca ati primit o somatie pentru suma datorata cu titul de cheltuieli judiciare prin care vi se aduce la cunostinta ca daca nu platiti intr-un anumit interval de timp, vor proceda la executarea silita.
Din experienta spun ca puteti "negocia" cu inspectorul de la fisc care se ocupa de dosarul dumneavoastra, astfel incat sa nu se inceapa executarea silita. Eu am avut 6.000 lei cheltuieli judiciare, am fost la fisc, le-am explicat ca vreau sa platesc esalonat deoarece e o suma foarte mare si nu imi permit stingerea debitului intr-un timp scurt iar dansii mi-au spus ca atata timp cat lunar depun o suma de bani (cat imi permit), ei nu vor demara nicio actiune de executare silita si nici nu imi vor calcula accesorii.
Aceiasi situatie si la primarie - impozit pe un autoturism sub sechestru - aveam impozit 700 lei si accesorii de 400, directorul m-a indrumat pas cu pas si astfel am obtinut stergerea accesoriilor prin plata impozitului propriu-zis (700 lei).
Raspunsul dansilor la solicitarile mele a fost : pe noi ne intereseaza sa recuperam debitul initial, nu sa dam omul afara din casa si sa il incarcam cu penalizari.
Va multumesc mult pentru raspuns.
O singura intrebare mai am: de unde pot afla cine este executorul?
Pt ca ai mei acasa nu stiu nimic si nu vreau sa ma trezesc ca imi vine la usa sau la servici.

Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată dosar executor laur2013 laur2013 Bună ziua, Azi la termenul de judecată mi să ipus sa plătesc o sumă de 700 lei în favoarea BEJ întrucât acesta a trimis cele 2 dosare de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita In 2008, in perioada in care am fost bugetar, am primit ca drepturi salariale necuvenite ( constatate de Curtea de Conturi) suma de 1236 lei.In urma ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)