avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In 2008, in perioada in care am fost bugetar, am primit ca drepturi salariale necuvenite ( constatate de Curtea de Conturi) suma de 1236 lei.In urma restructurarilor din 2010 postul meu a fost desfiintat si am ramas fara serviciu. Despre existenta acestei datorii am aflat in august 2011 cand eram somera. Contabila primariei a achitat suma respectiva iar in aprilie 2011 am fost trimisa in judecata pentru " imbogatire fara justa cauza". Instanta a considerat ca am obligatia de a plati suma respectiva plus 100 lei cheltuieli de judecata desi explicasem ca nu am nici un venit ( eram somer fara indemnizatie). Astazi am primit somatie din partea unui executor judecatoresc prin care sunt avertizata ca in caz de neplata in termen de 1 zi a sumei de 2,114.54 lei voi fi executata silit. In ce consta aceasta executare atat timp cat veniturile nu-mi permit plata acestei sume si nu detin bunuri proprietate personala? Plata acestora poate fi esalonata? de ce mi se cere achitarea onorariului avocatului reclamantei( 500 lei) atata timp cat instanta a dispus cheltuieli de judecata 100 lei ?
Executorul va face adresa la organele fiscale si va afla ce bunuri/venituri aveti. In ipoteza in care nu aveti bunuri evident ca nu puteti fi executata. In ipoteza in care va veti angaja in viitor, si executarea nu a incetat veti putea fi executata pe eventualele venituri.
Pe de alta parte puteti fi executata -cu o procedura putin diferita- si pentru bunuri care nu sunt in proprietatea dvs. exclusiva (coproprietate, devalmasie).
Debitul dvs. poate fi esalonat in masura in care creditorul este de acord cu aceasta varianta.
Onorariul de 500 de lei se refera la cheltuielile de executare. Cel de 100 de lei are in vedere cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Alin Paidiu, Avocat
In acest moment sunt angajata, venitul salarial fiind de 700 lei. Pot opri lunar mai mult de 1/3 din salariu?
loreley11 a scris:

In ce consta aceasta executare

Executorul judecatoresc cu scopul legitim de recuperare debit acumulat,va dispune etapele si procedura de executare silita a supra bunurilor dvs in evidenta mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare ,pana la concurenta sumei de recuperat
de ce mi se cere achitarea onorariului avocatului reclamantei( 500 lei) atata timp cat instanta a dispus cheltuieli de judecata 100 lei ?


Pentru clarificarea sumelor impuse se impune sa contactati executorul judecatoresc ocazie cu care aveti dreptul sa studiati dosarul de executare,sa primiti lamuriri din partea executorului
Doamna inocenta, este vorba de recuperarea creantei, nu a debitului. debitul este al debitorului, creanta este a creditorului. Tot repetati greseala asta in raspunsurile pe care le dati.

Onorariul de 500 de lei, probabil este onorariu cerut pentru cererea de executare silita. El reprezinta cheltuiela de executare, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru sumele obtinute in instanta doina_mystery doina_mystery In data de 26.06.2009, in urma unui proces , am castigat in instanta ,in urma unei hotarari irevocabile si definitive suma de 1500 lei daune materiale si 800 ... (vezi toată discuția)
Executare silită mihai222222 mihai222222 În urma unui proces \\"tulburare de posesie\' pe care l-am câștigat, am obținut cheltuieli de judecată în valoare de 1750 de lei. Perdantul nu are de ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere la bloc- consecinte mireladolta mireladolta Buna ziua. Am fost instiintat ca am fost dat in judecata de catre asociatie ptr neplata la timp a cotelor de intretinere. Intrebarea mea este urmatoarea: cum ... (vezi toată discuția)