avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut - recuperare datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut - recuperare datorie

Buna ziua! Vreau sa relatez o notificare catre Camera Notarilor pentru a vedea daca persoana careia i-am imprumutat bani are calitate de mostenitor.(ambii parinti sunt decedati, iar aceasta persoana mai are un frate care locuieste aici in Romania). Imi spuneti , va rog frumos, cum sa relatez aceasta notificare, ce sa scriu in ea?Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:22, 20 Aprilie 2013
Nu puteti afla de la Camera Notarilor despre persoana respectiva. Pe dvs va intereseaza de fapt daca s a dezbatut succesiunea dupa parintii persoanei si acea persoana are calitatea de mostenitor?!
In primul rand nu sunteti creditor al mostenirii ci al unui mostenitor, este o mare diferenta. Daca ati facut contract de imprumut autentic acesta este titlu executoriu, daca este sub semnatura privata adresati va instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rosca_larisa2009 rosca_larisa2009 Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)