avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere

Buna ziua!
Am inaintat la judecatorie o cerere de majorare a pensiei de intretinere (platit de fostul sot pentru copilul nostru). El a formulat o intampinare prin care solicita respingerea cererii ca nemotivata in drept, respingerea actiunii ca neintemeiata si cere ca sa motivez in drept ( temei de drept material).
Eu am solicitat majorarea pe motivul ca nevoile copilului au crescut , la fel si salariul minim pe economie a crescut . Am motivat in drept cererea astfel:
"În drept, îmi întemeiez acţiunea pe: dispoziţiile art. 44, raportat la art.86 si 94 Codul familiei şi HG nr. 23/ 2013 din 22 Ianuarie 2013." Nu este de ajuns? Cum altfel pot motiva cererea?
Cel mai recent răspuns: Anett , utilizator 17:48, 12 Aprilie 2013
Ar fi trebuit sa apelati la un avocat pt redactarea cererii, codul familiei e abrogat de 2 ani
Multumesc! Din pacate n-am posibilitate materiala sa apelez la un avocat. de aceea am solicitat ajutor aici, daca cumva cineva poate sa-mi spuna cum pot motiva in drept cererea.
Studiati art. 529 si urmatoarele din Noul Cod Civil
Multumesc!
Luati in calcul ca , daca tinem cont de declaratiile politice, in vara se va majora din nou salariul minim pe economie.
Posibil sa fie avantajos daca solicitati ca pensia de intretinere sa fie exprimata in procente din venit ( adica 25 %), dar nu mai putin decat 25 % din salariul minim pe economie, calculat lunar.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere minor în cazul unui salariu mare edmond11 edmond11 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la problema următoare. Fosta soție m-a chemat în judecata pentru majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)