avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare o sigura data pt. aceeasi abatere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare o sigura data pt. aceeasi abatere?

referitor art. 249 al.2 Codul Muncii, unde se precizeaza ca pt. aceeasi sanctiune disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune....
Cum ramane cu abaterile repetate, daca i-am aplicat unui angajat 3 avertismente scrise pt. neindeplinire sarcini (respectand procedura legala) si apoi i-am aplicat 2 sanctiuni de 5% in 2 luni diferite, tot pt. neindeplinire sarcini, respectiv
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 12 Aprilie 2013
Cred ca se refera ca pentru savarsirea unei singure abateri disciplinare nu se pot aplica mai multe sanctiuni ... de exemplu, pentru o abatere disciplinara nu se poate aplica si avertisment si reducerea salariului , ci una din cele doua.

La dvs este vorba despre savarsirea aceleasi abateri disciplinare dar la intervale de timp diferite si ati aplicat diverse sanctiuni ... la urmatoare puteti decide desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe sanctiuni disciplinare aceluiasi salariat pt acceasi fapta in cursul aceleiasi luni. ContSters159316 ContSters159316 Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc ... (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare pt fapte diferite andreya1202 andreya1202 buna ziua, conform codului muncii, sanctiunile disciplinare se pot da pentru o singura abatere. \\cu alte cuvinte daca am un salariat care incalca 2 ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)