avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea succesiunii. Modalitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea succesiunii. Modalitati

Buna ziua.
Am tot cautat in discutiile de pe forum, dar tot mai am lucruri neclare. Pe scurt, situatia se prezinta asa: Tatal decedat pe 5 februarie, urmasi mama, eu si fratele meu. Mama este alcoolica, fratele are probleme psihice. Ideea este ca nu ne putem intelege, nici nu cred ca va fi posibil prea curand. Nu vreau decat sa primesc ceea ce mi se cuvine, fara certuri si alte discutii consumatoare de timp, bani si sanatate. Este de ajuns sa-mi exprim optiunea de acceptare a succesiunii? Cum fac asta si care ar fi eventualele scenarii posibile?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:12, 12 Aprilie 2013
Pentru inceput intraţi la notar şi daţi declaraţia de acceptare că vă scuteşte de multe belele. (aveţi un an de la data decesului pentru asta)

Dacă nu reuşiţi să finalizaţi dezbaterea succesiunii în termen de 2 ani de la data decesului adăugaţi cheltuielilor şi 1% impozit calculat la valoarea masei succesorale.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune lazarica18 lazarica18 au decedat ambii parinti: tata in 6iunie 2008, mama 1martie 2009, mai am un frate si doresca sa aflu in cat timp se face taxa de succesiune si cat ar costa, ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Succesiune aanny2006 aanny2006 Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 ... (vezi toată discuția)