avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare din strainatate minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare din strainatate minor

Buna seara ,

Am rezidenta in Italia impreuna cu fiul meu minor si doresc sa stiu daca bunica copilului poate pleca cu el spre Romania cu avionul daca nu are nici un fel de procura.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 23:17, 12 Aprilie 2013
evident ca nu poate fara procura parintilor
In primul rand ca nu este procura, ci declaratie (adica acord de calatorie).
In al doilea rand, legea romaneasca solicita expres acordul la IESIREA din Romania si este aplicabila cetatenilor romani. La intrarea in Romania nu va intreaba nimeni nimic.
In schimb, trebuie sa va interesati la autoritatile italiene daca vi se cere ceva special la parasirea tarii cu minorul, in conditiile in care nu este cetatean italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor roman din italia in romania vdor vdor Buna ziua, as dori sa stiu daca un minor, cetatean roman dar stabilit in Italia poate veni din Italia in Romania fara parinti si fara procura. Stiu ca ii ... (vezi toată discuția)
Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)