avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor roman din Italia in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor roman din Italia in Romania

Buna ziua, as dori sa stiu daca un minor, cetatean roman dar stabilit in Italia poate veni din Italia in Romania fara parinti si fara procura. Stiu ca ii trebuie procura unui minor ca sa plece in strainatate din Romania, dar nu stiu daca ii trebuie ca sa vina din Italia. Am mai venit odata (la 14 ani) din Italia fara parinti doar ca am venit cu masina (cu un prieten de familie) si la vama nu ne-a cerut nici o documentatie. De data asta vreau sa merg cu avionul si nu stiu daca se poate. Acum am 17 ani. Va multumesc :).
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:54, 1 Martie 2010
Cred ca trebuie sa intrebati un jurist italian,care sa va dea cele mai bune sfaturi.Este vorba despre legile unui alt stat,cel italian.
Chestiunea legata de acordul parintilor e legata mai mult de iesirea din Romania decat de intrarea in tara. Parerea mea este ca nu va avea importanta ca dvs. veniti din Italia in momentul in care veti dori sa parasiti Romania. La acel moment veti fi considerat un minor care este cetatean roman, titular al unui pasaport romanesc si care doreste sa iasa din tara si vi se vor aplica aceleasi reguli impuse de Politia de frontiera tuturor minorilor romani care doresc sa paraseasca Romania (informatii disponibile in acest sens www.politiadefrontiera.ro la rubrica conditii de calatorie minori, eventual contactati si telefonic Politia de frontiera pentru informatii mai clare aplicabile cazului dvs.).
Daca calatoriti cu un pasaport italian atunci e posibil sa nu fie nici o problema la iesirea din Romania.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
DanDaniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru iesirea din tara cu minor? iulica21 iulica21 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine la aceasta intrebare.Am venit in vacanta in Romania cu sotul si copilul italieni amandoi.Sotul a trebuit sa ... (vezi toată discuția)