avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Mijloc fix din UE cu valoare 0
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Mijloc fix din UE cu valoare 0

Am primit din UE o factura care contine mijloace fixe, dar valoarea acestora este 0 si mai exista si precizarea cum ca sunt complet amortizate.
V-as ruga sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile si totodata ce documente sunt necesare (proces verbal de receptie?) si daca trebuie declarate.
Cel mai recent răspuns: anamd25 , utilizator 18:33, 15 Aprilie 2013
n ceea ce priveste activele corporale acordate gratuit altor persoane, operatiunea este asimilata unei livrari de bunuri conform art. 128 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal . In acest caz, in conformitate cu prevederile art. 137 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal si pct. 18 alin. (4) din normele de aplicare, baza de impozitare pentru activele corporale fixe care constituie livrare de bunuri, altele decat bunurile imobile, este constituita din valoarea de inregistrare in contabilitate diminuata cu amortizarea contabila. Daca activele corporale fixe sunt complet amortizate, baza de impozitare este zero.Deci inregistrezi cu valoarea cea mai mica.
Da, am inteles ca fiind 0 ca valoare nu exista baza de impozitare, dar la aceste mijloace fixe complet amortizate de furnizor sa inteleg ca trebuie sa le stabilesc o valoare justa (de piata) pentru a le inregistra in contabilitate?
2132 = 4753 cu valoarea justa stabilita de comisia responsabila cu inventarierea
6811 = 28132 valoarea amortizarii lunare
4753 = 7582 se transfera lunar suma amortizarii
Ar trebui sa intocmesc un contract de donatie cu partenerul din UE + proces verbal de receptie?
Buna ziua,

Pentru bunurile obtinute cu titlu gratuit evaluarea la intrare se face la valoarea justa(art.50, alin 1 din OMFP 3055/2009). In sensul actului normativ citat, prin valoare justa se intelege
suma pentru care activul ar putea fi schimbat de bunăvoie între părţi aflate în cunoştinţă de cauză în cadrul unei tranzacţii cu preţul determinat obiectiv.
Valoarea justă a activelor se determină, în general, după datele de evidenţă de pe piaţă, printr-o evaluare efectuată, de regulă, de profesionişti calificaţi în evaluare.
În situaţia în care nu există date pe piaţă privind valoarea justă, din cauza naturii specializate a activelor şi a frecvenţei reduse a tranzacţiilor, valoarea justă se poate determina prin alte metode utilizate, de regulă, de către profesionişti în evaluare.

Nu este nevoie sa incheiati contract de donatie, cata vreme bunurile v-au fost transferate cu factura, insa va trebui sa intocmiti proces verbal de receptie si de punere in functiune.
Numai bine
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie - inregistrare in contabilitate ana.ana ana.ana Buna ziua, Am un client care doreste sa-si inregistreze cainele ca mijloc fix in contabilitate. Nu are documente de provenienta ( a fost primit cadou). Se ... (vezi toată discuția)
Inregistrari activ fix donatie-monografie getafolescu getafolescu In data de 15.10.2012 am primit, prin transfer cu titlul gratuit de la ordonatorul superior de credite, un activ corporal (Sistem de fum si antiincediu) in ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire ramolex ramolex o societate comerciala are in patrimoniu o cladire. la data de 31.12.2012 a efectuat o reevaluare. valoare de achizitie 200.000 lei amortizare cumulata ... (vezi toată discuția)