avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general donatie - inregistrare in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

donatie - inregistrare in contabilitate

Buna ziua,

Am un client care doreste sa-si inregistreze cainele ca mijloc fix in contabilitate. Nu are documente de provenienta ( a fost primit cadou). Se poate inregistra pe baza unui contrat de donatie si a unui decizii a administratorului?; inregistrat la valoarea 0? dupa un an trebuie evaluat?
Cam care ar fi documentele necesare, pentru a nu avea probleme?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 23:00, 10 Aprilie 2010
Daca intrebarea dv nu este o gluma, probabil ca al dumneavoastra client are o imaginatie bogata sau o dragoste pentru animale exagerata.
Daca doriti sa inregistrati cainele ca mijloc fix , primit cadou (cu titlu gratuit) :
1. Contract intre societate si persoana care a facut cadoul.
2. Hotarare AGA pentru a inregistra cainele ca mijloc fix.
3. Inregistrati : 2134 (animale si plantatii)=4753(donatii pentru investitii) si
4753(donatii pentru investitii)= 7582(venituri din donatii primite)

Eu asa as face. Succes.
.
si cum ii face evaluare , scuza-ma dar chiar nu m-am putut abtine =D>
@mihaela : la valoarea de piata :)

@ana.ana
Banuiesc ca aveti un cod caen de paza, protectie sau ceva similar sa puteti justifica achizitia ; altfel e ch. nedeductibila
bestb a scris:

Daca doriti sa inregistrati cainele ca mijloc fix , primit cadou (cu titlu gratuit) :
1. Contract intre societate si persoana care a facut cadoul.
2. Hotarare AGA pentru a inregistra cainele ca mijloc fix.
3. Inregistrati : 2134 (animale si plantatii)=4753(donatii pentru investitii) si
4753(donatii pentru investitii)= 7582(venituri din donatii primite)

Eu asa as face. Succes.
.

Spuneti-mi, va rog, de curiozitate, care considerati ca este durata normala de functionare a mijlocului fix respectiv-in speta cainele- si cum se va calcula amortizarea?

Alte discuții în legătură

Inregistrare caine paza in contabilitate si decontare cheltuieli claudiamihai91 claudiamihai91 o societate ,magazin cu curte,are alarma in interior,supravegehere video interior,dar pentru curte a primit prin donatie,gratuit ,doi caini de paza(ciobanesti ... (vezi toată discuția)
Achizitii animale PUFACONT PUFACONT PATRONUL UNEI FIRME ARE 2 CÂINI PE CARE VREA SA-I TREACÃ PE FIRMA CA ANIMALE DE PAZA , CÂINI CARE-L AJUTA PE PAZNIC NOAPTEA VA ROG SA MA AJUTAȚI, NU ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix din ue cu valoare 0 anamd25 anamd25 Am primit din UE o factura care contine mijloace fixe, dar valoarea acestora este 0 si mai exista si precizarea cum ca sunt complet amortizate. V-as ruga ... (vezi toată discuția)