Am un client care doreste sa-si inregistreze cainele ca mijloc fix in contabilitate. Nu are documente de provenienta ( a fost primit cadou). Se poate inregistra pe baza unui contrat de donatie si a unui decizii a administratorului?; inregistrat la valoarea 0? dupa un an trebuie evaluat?
Cam care ar fi documentele necesare, pentru a nu avea probleme?
lasand la o parte amortizarea , dar lantul cainelui il inregistram pe obiecte inventar , vaccinurile pe medicina muncii sau pe contul 611 si mancare pe protocol ?
Cod de clasificare 2.4.1.5. "caini de paza si vanatoare", durata normala de functionare 4-8 ani. Amortizarea se calculeaza la valoarea de piata a cainelui, stabilita printr-un raport de evaluare.
Daca doriti sa inregistrati cainele ca mijloc fix , primit cadou (cu titlu gratuit) :
1. Contract intre societate si persoana care a facut cadoul.
2. Hotarare AGA pentru a inregistra cainele ca mijloc fix.
3. Inregistrati : 2134 (animale si plantatii)=4753(donatii pentru investitii) si
4753(donatii pentru investitii)= 7582(venituri din donatii primite)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
este ok, am avut si eu o situatie de genul asta si asa am procedat.
Achizitii animale
PUFACONT
PATRONUL UNEI FIRME ARE 2 CÂINI PE CARE VREA SA-I TREACÃ PE FIRMA CA ANIMALE DE PAZA , CÂINI CARE-L AJUTA PE PAZNIC NOAPTEA VA ROG SA MA AJUTAȚI, NU ... (vezi toată discuția)