avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu poate beneficia mai este obligatoriu

buna ziua,
am si eu un copil care face 2 ani in iunie anul acesta si as vrea sa imi pastrez si ultima luna de indemnizatie. tatal lui nu a realizat venituri 12 luni consecutiv inainte de nasterea acestuia si nici in ultimele 12 luni asa ca nu vad cum ar putea beneficia de luna de concediu si nu vreau sa o pierd eu. tinand cont ca peste 4 zile intervine termenul de 60 de zile in care ar trebui sa anunte ca renunta la concediu nu stiu ce sa fac. el nu renunta el nu poate beneficia. cum fac? ce fac? am crezut initial ca daca copilul meu s-a nascut inainte de intrarea acestei legi care iti forteaza drepturile nu voi fi afectata dar se pare ca nu e cazul dupa cum citesc aici. va rog mult ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:02, 5 Septembrie 2016
1. Recomand ca acea declaratioe sa o depuna direct la AJPIS (nu la Primarie) pentru ca se intarzie prea mult).

2. Daca nu o poate depune direct sa o depuna prin posta cu valoare declarata.
Loredana_84 a scris:

.....
Si nu stiam daca e acelasi termenul pt depunerea dosarului (1 luna CIC pt tatal) sau pt declaratia din care reiesea ca nu are venituri.

Intr-adevar, pratica uzitata este ca declaratia respectiva sa fie depusa cu o luna de zile inainte.
Voi suna luni la Agentia de Plati, ca sa mi se spuna daca salariata in cauza mai poate depune declaratia sotului si in 25.07 de exemplu, in conditiile in care copilul ar implini 2 ani in 11.09.
Multumesc pentru sfaturi!
Am vorbit cu cei de la Agentia de Plati si mi s-a comunicat faptul ca cererea poate fi depusa si acum, fara sa fie intarziata (in cazul meu e inainte cu aprox 45 zile de finalizarea CIC), asa ca termenul de 60 zile inainte de finalizarea CIC nu e unul chiar asa de strict, in situatia in care tatal nu indeplineste conditiile pt acordarea indemnizatiei. Sper sa fie asa.
Redeschid acest subiect, intrucat ma confrunt cu o alta situatie.

Legea 66/2016 prevede acordarea stimulentului de insertie pana cand copilul implineste 3 ani, in conditiile reluarii activitatii cu minim 60 zile inainte ca respectivul copil sa implineasca 2 ani.
Intrebarea mea e: Ce se intampla cu luna tatalui?
1. Adica, daca salariata isi reia activitatea inainte cu 61 zile ca bebe sa implineasca 2 ani si tatal beneficiaza de CIC o luna (in cele 61 zile ramase pana la expirarea CIC), mama beneficiaza de stimulentul de insertie, iar tatal beneficiaza de indemnizatie o luna (in luna tatalui salariata nu va primi stimulentul)
2. Sau salariata e nevoita sa se intoarca la lucru cu 90 zile inainte ca bebe sa implineasca 2 ani, luand in calcul ca si tatal va fi in CIC 1 luna.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca tatal nu isi ia o luna de concediu pentru cresterea copilului? elidiab elidiab Eu sunt in CIC, fetita implineste 2 ani in 1 mai. Eu inca alaptez, am aflat de curand ca tatal are dreptul la o luna de CIC ... dar e obligatoriu? Exista temei ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu o intrebare. Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, iar eu sunt in concediu crestere copil din 10 noiembrie 2014. Pana cand ... (vezi toată discuția)