Ma numesc Elena,prefer sa nu-mi scriu numele de familie din motive de siguranta.Am o problema legata de siguranta copilului meu.
O sa va explic pe scurt situatia mea mai de la inceput: In anul 2003 traiam in concubinaj cu un baiat cu care am o fetita.Pe atunci traiam in Italia.In toamna anului 2006 eu am revenit in Romania din motive personale impreuna cu copilul si nu m-am mai intors in Italia deoarece tatal copilului a fost arestat si inchis.Acolo a fost condamnat la 4 ani de detentie,motivul exact nu il stiu nici in ziua de astazi,port de arma ilegal sau proxenetism..Ulterior am aflat de la familia lui ca el a fugit in Italia pentru a scapa de o pedeapsa de aici,pedeapsa fiind de 8 ani.El a cerut sa faca pedeapsa aici in Romania cerand totodata si contopirea pedepselor.In luna februarie 2009 i s-a admis cererea si pedeapsa data este de 9 ani din care a facut deja 4 ani si cateva luni.Din ceea ce spune el,din cand in cand mai suna pt copil,va fi eliberat in maxim 3 luni,sar lucrul asta il spune de cand a fost inchis.In tot acest timp nu l-am actionat in judecata pt neplata pensiei alimentare.
Problema mea este urmatoarea: Eu am cunoscut de curand pe cineva cu care ma inteleg f bine si vrem sa intemeiem o familie,dar mi-e teama ca daca va iesi din inchisoare o sa-mi faca viata un calvar.Ceea ce vreau sa stiu este cum as putea sa ma apar de el?Mentionez ca el este din Timisoara si eu locuiesc in Sibiu.
Mi-e teama ca ar putea sa-mi ia copilul.
Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea sa fac?Mai mentionez ca el a recunoscut copilul dar din traducerea facuta de pe certificatul de nastere italian pe cel romanesc nu rezulta numele lui de familie.
Daca imi va face probleme as putea sa il actionez in judecata pe motivul ca il consider un pericol si un exemplu negativ pentru copilul meu?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Stimata doamna,
Avand in vedere antecedele penale ale fostului concubin , nu vad cum instata ar putea dispune incredintarea minorului lui spre crestere si educare...
Cu un asemenea comportament si cu asemenea deprinderi , instanta de judecata cu siguranta ar constata ca este in detrimentul minorului incredintarea acestuia tatalui.
In schimb , dvs va puteti adresa instantei de judecata in vederea incredintarii minorului dvs , solicitand si pensia de intretinere.
Daca va exercita vreo conduita infractionala , puteti sesiza fie Politia , fie Parchetul.
Urgent cerere incredintare copil.Daca iese din penitenciar poate sa va ia copilul si din pacate legea nu va prea sprijina in masura in care nu aveti o hotarare de incredintare .Poate iesi mai devreme de 9 ani prin cerere de eliberare conditionata .