avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz subit din decize personala a supervizorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz subit din decize personala a supervizorului

Buna ziua,
sunt angajata cu CMI de 1 an si 8 luni la o societate pe perioada nedeterminata. In data de 12 aprilie 2013, am fost chemata si anuntata ca sunt in preaviz de 20 de zile pentru ca postul pe care il ocup se desfinteaza. Specific ca lucrez la departamentul calitate si suntem un numar de 4 angajati. Motivul invocat in preaviz este reorganizarea procedurilor de lucru in sector. La ultima evaluare profesionala am fost evaluata cu cel mai mare punctaj si colegele mele care erau cu o evaluare profesionala mai mica nu sunt concediate. Intrebarea mea este daca am castig de cauza in cazul in care as actiona in instanta societatea. Specific ca nu am avut abateri, absente nemotivate, am fost disponibila de fiecare data cand am fost solicitata, am cele mai multe ore suplimentare efectuate din grupul de 4. Cand am intrebat comisia care m-a anuntat de perioada preavizului care au fost criteriile de selectie, mi s-a spus de catre supervizorul meu ca e o decizie personala. Nu am intentia sa ii oblig la reangajarea mea, sau pastrarea in functie, pentru ca se va recurge la anumite metode pentru a-mi da singura demisia, vreau sa stiu daca pot cere daune morale pentru modul in care s-a facut concedierea.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva rodica_ignat rodica_ignat Buna ziua lucrez intr-o firma de constructii care vrea sa demareze procedura de concediere colectiva in urmatoarea perioada. Problema este ca in momentul de ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la vechile contracte de munca? november november Am primit o informatie precum, ca ar trebui sa intocmim -acte aditionale la vechile contracte de munca in care vor fi stabilite obiectivele de performanta si ... (vezi toată discuția)