avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca fond pronuntata 2012,redactata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca fond pronuntata 2012,redactata 2013

Buna ziua,
Intr-un proces civil hot.jud.data la fond in noiembrie 2012 si redactata in aprilie 2o13, cu urmatoarea faza a procesului la apel, dupa apel mai exista o alta cale de atac?
Ce fel de cale urmeaza procesul,dupa vechiul cod sau dupa noul cod civil?
Pt.apel sunt 15 zile; ce fel de zile,lucratoare sau calendaristice?
Este legal ca o hot.jud.sa fie redactata si comunicata la 6 luni dupa pronuntare,iar pt apel sa nu se mentioneze nr.de zile legal?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ina sza , utilizator 13:05, 14 Aprilie 2013
Calea de atac ar fi trebuit indicata in hotarare, le fel si termenul. De regula este vorba despre 15 zile calendaristice, neuntrand in calcul prima si ultima zi.

Va veti judeca dupa vechiul cod civil, pana la finalizarea dosarului.
Multumesc pt raspuns.Calea de atac este mentionata in hot.,adica "apelul" fara nici o alta mentionare. Daca nu exista nici o alta mentionare,inseamna ca termenul pt apel este de 15 zile calendaristice? Dupa vechiul cod,nu era recursul urmatoara cale de atac?
Multumesc
Ce obiect are dosarul dvs?
Dosar,anulare act.In rezumat;am cerut anularea unui contract vanzare -cumparare teren deoarece vanzatorul la data efectuarii actelor a prezentat la notar printre altele un certificat de urbanism din care categ.de folosinta era Cc,faneata.Mai tarziu ,dupa perfectarea actelor notariale,am aflat ca terenul in cauza face parte dintr-o zona interzisa constructiilor din cauza alunecarilor,interdictie data cu un an inainte de a cumpara eu terenul.C.U. prezentat nu specifica absolut nimic de aceasta interdictie si in consecinta eu am cumparat un teren cu pret de teren construibil,dar care acum nu are nici o valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren interzis definitiv constructiei,datorita alunecarilor de teren franciscszabo franciscszabo Am achizitionat un teren pt constructie casa,cu acte de vanzare -cumparare edificate la un notar public.care s-a implicat total in aceste demersuri,dar am ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs la tribunal ? Birou detectivi Birou investigatii detectivi Birou detectivi Birou investigatii detectivi Speta : actiune constatare vanzare cumparare teren intravilan (in 1996, cu chitanta de mana), castigat pe fond la judecatorie. Paratii din dosar accepta tacit, ... (vezi toată discuția)
Recurs permis de conducere megamind1987 megamind1987 Buna ziua , anul trecut am avut o mare problema cu niste politisti am fost oprit si mi s-a spus ca am trecut pe rosu . Ideea e ca nu trecusem pe rosu ma rog am ... (vezi toată discuția)