avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme grave in cadrul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme grave in cadrul asociatiei

in anul 2003 asociatia a ramas fara presedinte si administrator. din 2003 pina in 2012 de incasari plati sialte probleme s a ocupat un locatar din bloc fara sa si asume nimic. a facut totul pt a ajuta.din 2012 in urma unei sedinte a preluat functiile de presedinte administrator si casier o doamna .pt a rezolva problemele care s au acumulat in timp.in 2003 asociatia avea datorii catre radet de130000000000 lei.datoriile nu se stiu ale caror proprietarisunt deoarece acte nu existau .datoria a crescut in prezent la 700000000 cu penalitatile comunicate de radet.timp de un an noua presedinta nu rezolvat nici o problema ba mai mult a creat mult mai multe prin abuzuri la adresa celorlalti locatari motiv pt care a avut loc o adunare generale si a fost demisa prin vointa majoritatii.a fost anuntata sedinta cu 10 zile inainte sau prezentat 14 proprietari din 20 10 fiind pentru demiteresi 4contra.dinsa nu recunoaste votul invocind faptul ca nu au fost 11 voturi pt demitereadica 50 =1 din nrde 20 apartamente.precizez ca majoritatea a adus la sedinta un administrator profesionist care sa preia asociatia si sa rezolve problemele dar presedinta refuza .ce mai putem face cui ne putem adresa va multumesc
Cel mai recent răspuns: valentin1972 , utilizator 18:07, 15 Aprilie 2013
Pai daca in 2003 spuneti ca asociatia avea o datorie masurata cu 12 cifre iar in 2012 datoria se masoara doar in 9 cifre mie mi se pare ca a scazut si nu a crescut datoria asociatiei, asa cum spuneti.
Din cate inteleg acest "presedinte-orchestra" a fost schimbat cu o "presedinta-orchestra" ca sa rezolve ce nu a rezolvat celalalt dar dupa un an ati realizat ca nu a rezolvat nimic.
Poate ca este firesc se se intample asa daca ceilalti proprietari nu se implica. Atat primul cat si al doilea presedinte aveau nevoie de admninistrator, de cenzor, de membrii comitetului pentru a rezolva problemele asociatiei.

Dar acum in adunarea generala ati ales alt presedinte si membrii comitetului?
Asta este, legal, ceea ce poate face adunarea generala: sa aleaga comitetul executiv, presedintele si membrii comisiei de cenzori.
Apoi comitetul executiv si presedintele vor angaja un administrator. Adunarea generala nu poate angaja un administrator. Administratorul nu poate prelua atributiunile presedintelui. Invers se poate, adica presedintele ca si ceilalti membri ai comitetului pot prelua atributiunile administratorului.
Rezolvati problema conducerii si administrarii asociatie, a oamenilor ce vor ocupa aceste functii, asa cum prevdede legea 230/2007 si HG 1588/2007. Alegeti presedinte si membrii comitetului iar acestia vor decide angajarea unui administrator.
Presedintele actual poate sa predea ce are de predat, presedintelui ales acum si nu administratorului.
cer scuze am gresit la cifre e adevarat este 130mil lei vechi.nu am ales pt ca nu au cazut de acord .va fi convocata o noua adunare pt alegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Suspendare presedinte si alte probleme AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna ziua. Sunt membru al unei Asociatii de Proprietari si as dori, daca puteti, sa dezbatem urmatoarea situatie: 1. Dorosc sa propun in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Alegere in functie marin53 marin53 Poate fi aleasa in comitetul executiv sau comisia de cenzori o persoana care nu a participat la adunarea generala de alegeri? (vezi toată discuția)