avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract decomodat si investitia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract decomodat si investitia

Am urmatoarea situatie:am primit un spatiu pentru folosinta ca si magazin pentru care am incheiat un contract decomodat.Am voie sa fac investitii pentrru acest magazin (de exemplu sa mai ridic un etaj,sa pun gresie,faianta..).Sint cheltuieli deductibile?Pot deduce TVA?Cind fac receptia investitiei pot sa o amortizez?
Care ar putea fi baza legala?
L571/2003 art.24 (3)
" Sunt, de asemenea, considerate mijloace fixe amortizabile:
a) investitiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune, locatie de gestiune sau altele asemenea"...
(11) Amortizarea fiscala se calculeaza dupa cum urmeaza:
...
(c)pt chelt cu investitiile efectuate la mj fixe concesionate, inchiriate sau luate in locatie de gestiune de cel care a efectuat investitia, pe perioada contractului sau pe durata normala de utilizare, dupa caz''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii imobil in contract de comodat-rezilere contract contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare Un cabinet de avocatura a inchiriat in contract de comodat un imobil pe o ... (vezi toată discuția)
Investitie in curs claudia.lazar claudia.lazar In lunile iulie-august 2017, societatea a facut investitii in curs pentru o amenajare spatiu inchiriat in vederea functionarii adecvata a activitatii. Incepand ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)