Am urmatoarea situatie:am primit un spatiu pentru folosinta ca si magazin pentru care am incheiat un contract decomodat.Am voie sa fac investitii pentrru acest magazin (de exemplu sa mai ridic un etaj,sa pun gresie,faianta..).Sint cheltuieli deductibile?Pot deduce TVA?Cind fac receptia investitiei pot sa o amortizez?
Care ar putea fi baza legala?
L571/2003 art.24 (3)
" Sunt, de asemenea, considerate mijloace fixe amortizabile:
a) investitiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune, locatie de gestiune sau altele asemenea"...
(11) Amortizarea fiscala se calculeaza dupa cum urmeaza:
...
(c)pt chelt cu investitiile efectuate la mj fixe concesionate, inchiriate sau luate in locatie de gestiune de cel care a efectuat investitia, pe perioada contractului sau pe durata normala de utilizare, dupa caz''
Modernizare spatiu
BEATRICEM
O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.