avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare si apoi vanzare casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare si apoi vanzare casa nationalizata

Buna ziua! As dori sa aflu daca pot cumpara o casa nationalizata al carei chirias sunt din anul 2000, contractul fiind incheiat dupa ce a decedat mama mea care era chiriasa din 1950. De asemenea, daca puteti sa-mi spuneti, la cat timp dupa cumparare pot sa o vand.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:02, 14 Aprilie 2013
o puteti cumpara daca se intrunesc conditiile legale (dreptul de cumparare sa poata fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii) si o puteti si vinde caci nu mai exista interdictia de 10 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa a primariei de catre chirias Eugeniachimu Eugeniachimu locuiesc intr-o casa cu chirie de aproximativ 9 ani,nu este reventicata de nimeni ,as dori sa stiu daca o pot cumpara ,,legal..casa apartine ... (vezi toată discuția)
Proprietate icral subsonic subsonic Buna ziua Am o problema pe care as dori sa o clarific cumva si apelez in acest sens la cunostiintele dvs. juridice. Acum cativa zeci de ani mama mea a ... (vezi toată discuția)
Legea 112 - data construirii Mere_verzi Mere_verzi Buna ziua, As vrea sa stiu daca un imobil (locuinta) construit in 1955 ar fi putut fi nationalizat? Este vorba de un apartament intr-o casa, despre care ... (vezi toată discuția)