avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cumparare casa a primariei de catre chirias
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cumparare casa a primariei de catre chirias

locuiesc intr-o casa cu chirie de aproximativ 9 ani,nu este reventicata de nimeni ,as dori sa stiu daca o pot cumpara ,,legal..casa apartine primariei
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 15:49, 9 Septembrie 2012
Da , puteti sa o cumparati. Legea 112/1995, arata ca dreptul de cumparare poate fi exercitat de titularul de contract al locuintei, daca a dobandit calitatea de chirias cu cel putin trei ani anterior datei cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare si apoi vanzare casa nationalizata marvalconst marvalconst Buna ziua! As dori sa aflu daca pot cumpara o casa nationalizata al carei chirias sunt din anul 2000, contractul fiind incheiat dupa ce a decedat mama mea care ... (vezi toată discuția)
Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)
Legea chiriasilor 112/95.og 40/99,protectia chiriasilor janos_robert janos_robert Un cetatean a locuit in spatiul primariei in calitate de chirias titular din anul 1992.....aceasta locuinta afost revendicata de proprietarul de drept in anul ... (vezi toată discuția)