Este un contract pe un apartament de vanzare-cumparare cu uzufruct facut in 2006 de bunici,bunicul al carui nepot sunt este decedat din 2008 iar bunica traieste,bunica este din a doua casatorie si nu are copii din alta casatorie sau cu bunicul .
Este posibil ca rudele in viata ale bunici dupa decesul acesteia sa aiba drept la apartamentul pentru care a fost facuta v-c cu uzufruct?
Nu , vi s a vândut de către bunici nuda proprietate, după decesul celui de al doilea bunic veţi fi proprietar deplin. Urmează desigur sa radiaţi uzufructul după deces.
Bunicii au vandut apartamentul rezervandu-si uzufructul ?
In acest caz dupa decesul bunicii apartamentul revine si de fapt cumparatorilor. Mostenitorii bunicii sau ai bunicului nu au drept asupra acelui apartament, acesta nu va intra in masa succesorala a acestora intrucat a fost instrainat.
Tinand cont ca contractul de v-c era facut cu uzufruct pe numele celor 2 bunici,dupa decesul unuia din bunici in apartamentul cu 2 camere putem sa folosim una dintre camere iar cealalta camera sa stea bunica in viata?
Deces uzufructuar
AliaXa
Doi batrani au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea fiicei unice. Primul a decedat batranul, iar acum a murit si ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager
drpopescu
Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata.
Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora mea ... (vezi toată discuția)