avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deces uzufructuar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deces uzufructuar

Doi batrani au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea fiicei unice. Primul a decedat batranul, iar acum a murit si uzufructuarul. Deci sotia supravietuitoare a ramas singura in viata din contractul initial.
Ce acte trebuie sa faca acum notarul si intre cine si cine? Uzufructuarul are un urmas, dezbateri succesorale nu s-au facut, iar nudul proprietar decedat are urmasi din prima casatorie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AliaXa , utilizator 15:38, 6 Noiembrie 2017
Buna ziua,
1. Cine era nudul proprietar adica cine era cumparatorul bunului vandut?
2. Ce bun s-a vandut?
3. Daca fiica decedata era beneficiarul uzufructului atunci ce probl;eme are batrana mama ramasa in viata?
Fiti mai clar in explicatii.
Ca sa nu mai incurc termenii, lamuresc povestea in cuvintele mele: doi batrani au vandut fiicei nuda proprietate asupra apartamentului lor. Dupa moartea batranului, a murit fiica acestuia. Nu mi-e clar care e regimul acestui apartament, in prezent. Pe jumatate ar fi al nepotilor, adica al urmasilor fiicei. Dar cealalta jumatate? Mai e valabil acest contract? Ca sa fie vaduva impacata, ar trebui sa faca niste acte in favoarea nepotilor (e si dorinta ei). Sper ca n-am sfatuit-o gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cmary cmary Bună ziua!!! Vă rog mult să-mi dați un răspuns!! i Fiica mea este proprietarul unui apartament cu clauză de uzufruct viager în favoarea soțului mamei ... (vezi toată discuția)