Doi batrani au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea fiicei unice. Primul a decedat batranul, iar acum a murit si uzufructuarul. Deci sotia supravietuitoare a ramas singura in viata din contractul initial.
Ce acte trebuie sa faca acum notarul si intre cine si cine? Uzufructuarul are un urmas, dezbateri succesorale nu s-au facut, iar nudul proprietar decedat are urmasi din prima casatorie. Multumesc.
Buna ziua,
1. Cine era nudul proprietar adica cine era cumparatorul bunului vandut?
2. Ce bun s-a vandut?
3. Daca fiica decedata era beneficiarul uzufructului atunci ce probl;eme are batrana mama ramasa in viata?
Fiti mai clar in explicatii.
Ca sa nu mai incurc termenii, lamuresc povestea in cuvintele mele: doi batrani au vandut fiicei nuda proprietate asupra apartamentului lor. Dupa moartea batranului, a murit fiica acestuia. Nu mi-e clar care e regimul acestui apartament, in prezent. Pe jumatate ar fi al nepotilor, adica al urmasilor fiicei. Dar cealalta jumatate? Mai e valabil acest contract? Ca sa fie vaduva impacata, ar trebui sa faca niste acte in favoarea nepotilor (e si dorinta ei). Sper ca n-am sfatuit-o gresit.
Uzufruct viager
cmary
Bună ziua!!! Vă rog mult să-mi dați un răspuns!! i Fiica mea este proprietarul unui apartament cu clauză de uzufruct viager în favoarea soțului mamei ... (vezi toată discuția)